Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DNB: let op risico's virtuele valuta

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 3 december 2013 14:31
    Wat een typische slappe DNB reactie. Als nu de zaak klapt, gaan ze hierheen verwijzen en zeggen dat ze nog zo gewaarschuwd hebben.

    Zeg het nu eens op een manier die gewone mensen ook begrijpen. Deze vaagtaal is kennelijk DNB speak voor: "Bitcoins zijn bloedlink. Als je er iets mee wil, is het puur op eigen risico. Wij willen er eigenlijk niks mee te maken hebben, maar we hebben ook nog niet het lef om ze domweg te verbieden. Als er iets mis gaat, ben je alleen in het bos. Verwacht niks van ons". Zég dat dan ook gewoon.
  2. forum rang 6 !@#$!@! 3 december 2013 15:10
    quote:

    TM97 schreef op 3 december 2013 14:51:

    De uitspraak van Theo1 slaat ook nergens op. DNB kan dit soort dingen helemaal niet verbieden. Dat zou betekenen dat ruilhandel in natura (ik bak een taart voor jou als jij mijn muuurtje metselt) ook verboden kan worden.
    Dat is ook verboden, dat heet nml "zwartwerken".
  3. forum rang 5 theo1 4 december 2013 10:39
    @TM91: Strict genomen kan DNB dat inderdaad niet. Maar de overheid (en Financiën en DNB werken daarin natuurlijk nauw samen) kan het accepteren van de bitcoin wel gemakkelijk verbieden. Dat is simpel te rechtvaardigen onder anti-terrorisme wetgeving: de bitcoin is gewoon te handig voor terroristen. Eigenlijk is verbieden niet eens echt nodig: gewoon iedereen die de bitcoin aanneemt publiekelijk uitmaken voor terroristenvriendje zal genoeg zijn. En dan kun je je bitcoins bij geen enkel legaal bedrijf meer kwijt en zijn ze zo goed als nutteloos. Het effect is hetzelfde.

    @Bunder: als je goed leest klopt dat. Mijn kritiek ging niet over wat ze zeggen, maar over de vage manier waarop ze het zeggen. Wil je de boodschap overbrengen, moet je het luid en duidelijk zeggen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links