Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 25,040 3 mei 2024 17:35
  • +0,020 (+0,08%) Dagrange 24,800 - 25,210
  • 2.875.416

Philips 2023

5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 21 februari 2023 09:06
    Mondrian Investment meldt belang in Philips

    Door ABM Financial News op dinsdag 21 februari 2023
    (ABM FN-Dow Jones) Mondrian Investment Partners heeft voor het eerst een belang in Philips gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 februari 2023.

    Mondrian meldde een kapitaalbelang van 3,02 procent en een stemrecht van eveneens 3,02 procent.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    www.iex.nl/Nieuws/767492/Mondrian-Inv...
  2. forum rang 5 clearfederer 21 februari 2023 10:28
    quote:

    Mika schreef op 21 februari 2023 08:42:

    [...]

    Echt onzin wat je schrijft. Heb in mijn werk te veel te maken gehad met de FDA om te weten wat je nu schrijft echt onzin is. Bovendien zijn er meer producenten van apneu apparaten. Het is dus niet zo dat de wereld plotseling zonder zit.
    Ik heb het goed voor met Philips en hoop voor een ieder (en voor Philips) dat deze case snel opgelost is maar dat de FDA volgens jou ' hier rekening mee moet gaan houden' is misschien een hoop voor jou maar zo werkt de FDA niet.
    Bovendien, 'too big to fail' zoals je schrijft. Internationaal gezien is Philips niet zo'n geweldig groot bedrijf hoor. Wanneer ik in het buitenland ben (ik reis veel) dan valt het mij vaak op dat veel mensen dit bedrijf niet eens kennen. Daar ben ik iedere keer weer verbaasd over maar het is wel zo.
    Je mag dan veel reizen, maar je begrip van de wereld is er niet groter op geworden.
    Het gaat verder ook niet om de absolute grootte van het bedrijf, maar om de relatieve in de markten waar ze opereert.
    Als mensen de naam Philips niet kennen zegt dat meer over die mensen dan over Philips.

    We spreken elkaar weer na de uitspraak van de FDA en gaan dan zien of het een acceptabele uitspraak is (m.i. een zekerheid) of dat PHI zwaar nat gaat (volgens jou een mogelijkheid als hun zaken zwaar valt aan te rekenen en dat lijkt mij sowieso het geval te zijn gezien de kennis die ze hadden en waarmee lange tijd niets is gedaan).
  3. forum rang 5 Jason Voorhees 21 februari 2023 11:33
    In ieder geval fijn te lezen dat Frans zijn bonus veilig heeft weten te stellen, nu nog een standbeeld in Eindhoven naast Anton en Gerard. Ik moet nog steeds een traantje wegpinken om zijn vertrek. Ik hoop maar dat de vele miljoenen iets van zijn leed verzachten, wat een klasbak.
  4. forum rang 6 JustRevisited 21 februari 2023 13:03
    Beloning is vaak een gevoelig onderwerp voor (retail) aandeelhouders maar heeft nul impact op het bedrijf, de winstgevendheid of strategie en daarmee ook niet voor het aandeel. Daarom boeit het onderwerp me wel als persoon (ethisch gezien) maar als belegger is dit niet bepaald top of mind.
  5. forum rang 4 Guus_Geluk 21 februari 2023 13:16
    Ex-topman Van Houten graait als enige een bonus bij Philips
    Door WOUTER VAN BERGEN
    Vandaag, 08:28

    AMSTERDAM - De weggestuurde Philipstopman Frans van Houten pakt de volle mep van zijn bonus over 2022, terwijl de huidige zittende raad van bestuur van het variabele deel van hun beloning afziet. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het medisch technologiebedrijf dinsdag publiceerde. De Philipstop heeft vorig jaar geen enkele van zijn financiële doelen gehaald.

    Van Houten gaat weg met een volledig jaarsalaris plus bonus over 2022 wat neerkomt op een pakket ter waarde van €4,7 miljoen. Ook de aandelen in het kader van een langetermijnbonus ter waarde van ruim twee ton die hem waren toegekend in 2020, incasseert Van Houten, terwijl de zittende top daar vanafziet. Cfo Abhijeet Bhattacharya laat iets minder dan een ton in aandelen liggen en bestuurder Marnix van Ginneken zo’n €70.000 bij de huidige koersen. De huidige topman Roy Jakobs kon vanuit de bonusregeling die inging in zijn vorige functie aanspraak maken op zo’n €50.000 aan aandelen, maar ziet daar ook vanaf.

    De bonussen waar de top recht op zou hebben gehad, waren overigens een stuk lager dan in de afgelopen jaren. De kortetermijnbonus die Van Houten nog even weggraait bedraagt is iets meer dan twee ton, waar hij over 2020 nog €850.915 incasseerde. Bhattacharya en Van Ginneken zouden beide ruim €80.000 aan kortetermijnbonussen krijgen, terwijl ceo Jakobs, die half oktober aantrad, recht zou hebben op iets meer €35.000.

    Financiële ondergrens niet gehaald
    De prestaties waardoor de bestuurders nog in aanmerking kwamen voor deel van de bonus, waren allemaal niet-financieel van aard. Als het ging om financiële prestaties werd zowel voor de korte- als de langetermijnbonus nergens de ondergrens gehaald.

    Philips kampt met een affaire met gebreken aan apneu-apparaten die onder Van Houtens bewind aan het licht kwam, waarvoor het al een miljard aan kosten heeft gemaakt en enorme claims van met name Amerikaanse klanten tegemoet kan zien. De koers van het aandeel daalde in de tussentijd met ongeveer drie kwart.

    Ook vorig jaar bonusrel
    Van Houten moest vanwege de apneu-affaire in oktober vertrekken na een akkoord met de raad van commissarissen en dat gaf hem contractueel recht op een jaarsalaris inclusief bonussen als compensatie, plus beloning over de opzegtermijn van een half jaar. De raad van commissarissen streek vorig jaar nog met de hand over het hart inzake de bonussen en keerde meer uit dan de bonussen die het Philipsbestuur volgens de letter van de afspraken zouden krijgen. Aandeelhouders waren daar boos over en keurden tijdens een stemming de beloning af, wat overigens niet betekende dat die niet werd uitgekeerd.

    In het nieuwe jaarverslag zegt de raad van commissarissen die kritiek ’zeer serieus’ te hebben genomen. Wat onder andere is aangepast, is dat de beloning van de rest van het personeel niet meer automatisch is gekoppeld aan die van de raad van bestuur. Dat was vorig jaar nog een reden om de top toch een extraatje toe te schuiven.

    www.telegraaf.nl/financieel/615695143...
  6. [verwijderd] 21 februari 2023 13:33
    Onder leiding van Van Houten kwam Philips in ongekend zwaar weer terecht. Het bedrijf wordt tot de dag van vandaag geplaagd door rechtszaken over ondeugdelijke slaapapneu-apparaten die het moest terugroepen. In 2022 werd een verlies van 1,6 miljard euro in de boeken gezet.

    Onlangs maakte Philips bekend dat het wereldwijd 6.000 mensen gaat ontslaan, om weer financieel gezond te worden.

    Aandeelhouders waren daarom zeer ontsteld over de voorgestelde bonussen voor de top van het bedrijf. De directie besloot daarop vrijwillig af te zien van de lucratieve bonussen, maar dat geldt niet voor Van Houten, meldt het bedrijf.

    Cashen
    Tot half oktober stond Van Houten aan het roer bij het bedrijf, en hij blijft tot 30 april van dit jaar aan als adviseur, met behoud van zijn ceo-salaris. Van Houten krijgt over het jaar 2022 nog een bonus van 265.000 euro in cash, daarnaast heeft hij ook nog recht op een deel van zijn langetermijnbonus over het jaar 2020 in de vorm van aandelen.

    Dat komt bovenop zijn gewone jaarsalaris van ruim 1,3 miljoen euro. Voor de maanden die hij dit jaar nog in dienst is van Philips, ontvangt Van Houten nog eens 435.00 euro aan salaris, exclusief pensioenbijdrages en andere onkostenvergoedingen. En nog eens maximaal 436.000 euro aan bonussen.


    Vertrekpremie
    Als klap op de vuurpijl mag Van Houten nog een vertrekpremie bijschrijven ter waarde van een jaarsalaris: nogmaals 1,3 miljoen euro dus. Ook heeft de voormalig topman nog recht op een langetermijnbonus over 2022 in de vorm van aandelen. Op papier is dat pakket nog eens 2,9 miljoen euro waard, maar hoeveel Van Houten daarvan krijgt de komende jaren is afhankelijk van de prestaties van het bedrijf.

    Philips was niet bereikbaar voor commentaar.
  7. forum rang 6 RJ 80 21 februari 2023 13:49
    …sprakeloos…. Geeft maar aan wat zijn agenda al die tijd was.

    Wel goed te zien dat huidige MT dan wel bereid is mee te ademen in de malaise. In ieder geval iets van voelsprieten voor situatie eigen personeel dat nu weg moet, en in volgende plaats ook de aandeelhouders, zeker diegenen die geloofden in de periode van Houten en nu met een porte positie zitten van multi dubbel digits verlies…. Wat een makker….
  8. forum rang 10 bp5ah 21 februari 2023 14:31
    quote:

    RJ 80 schreef op 21 februari 2023 13:49:

    …sprakeloos…. Geeft maar aan wat zijn agenda al die tijd was.

    Wel goed te zien dat huidige MT dan wel bereid is mee te ademen in de malaise. In ieder geval iets van voelsprieten voor situatie eigen personeel dat nu weg moet, en in volgende plaats ook de aandeelhouders, zeker diegenen die geloofden in de periode van Houten en nu met een porte positie zitten van multi dubbel digits verlies…. Wat een makker….
    Knakker bedoel je ..., Craasie schreef 't hier een hele tijd terug, aandeel ergens rond de €28 o.i.d., Van Houten zei toen bijna letterlijk, de rest van Philips draait als een tierelier, we zijn op de goede weg ....
  9. craasie 21 februari 2023 15:06
    Echt een leugenaar, ons keer op keer doen geloven dat het super gaat bij Philips.
    "aandeel is veel te goedkoop" was een vaak geroepen uitspraak van hem.
    Ik zelf moet nu ook toegeven dat ik mij hierop 100% heb op verkeken. (luchtfietser)
    Deze man heeft het goed gezien;
    www.quotenet.nl/zakelijk/a39582068/fr...
  10. forum rang 10 bp5ah 21 februari 2023 16:24
    quote:

    craasie schreef op 21 februari 2023 15:06:

    Echt een leugenaar, ons keer op keer doen geloven dat het super gaat bij Philips.
    "aandeel is veel te goedkoop" was een vaak geroepen uitspraak van hem.
    Ik zelf moet nu ook toegeven dat ik mij hierop 100% heb op verkeken. (luchtfietser)
    Deze man heeft het goed gezien;
    www.quotenet.nl/zakelijk/a39582068/fr...
    Hij heeft ook gewoon gelogen toen volgens mij, je kan 't moeilijk anders zien.
5.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links