Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,422 7 mei 2024 12:23
  • +0,014 (+0,41%) Dagrange 3,368 - 3,436
  • 346.947 Gem. (3M) 1,6M

BAM December 2018. Feestmaand Super Strong Buy

3.411 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 11 december 2018 22:29
    gek als een sluisdeur

    President Donald Trump on Tuesday got into a heated clash with Nancy Pelosi and Chuck Schumer over his proposed border wall, as he said talks with China were “very productive.”

    SHUTDOWN THREAT

    Trump threatened to shut down the government if he didn’t get funding for his wall, telling House Minority Leader Pelosi and Senate Minority Leader Schumer he’d be “proud” to do so.

    “If we don’t have border security, we’ll shut down the government,” Trump said during an extraordinary televised argument involving the three leaders. The wall, a top Trump priority, is the main sticking point in discussions about keeping parts of the government operating past Dec. 21. Pelosi later told her fellow House Democrats that “this wall thing” is “like a manhood thing” for Trump.
  2. forum rang 6 OnoMatopee 12 december 2018 07:52

    Topman BAM: ‘verplicht hoofdconstructeur bij wet’

    bouwbreed Premium 144
    Topman BAM: ‘verplicht hoofdconstructeur bij wet’

    Om instortingen de kop in te drukken, moet er bij elk bouwproject verplicht een hoofdconstructeur komen. Dat zegt Rob van Wingerden, bestuursvoorzitter van BAM, tijdens de allereerste uitzending van Cobouw TV.

    Een iemand verantwoordelijk voor de constructie. De Onderzoeksraad voor Veiligheid dringt daar al jaren op aan. Onlangs ook weer in het rapport over de instorting van de parkeergarage bij Eindhoven die vorig jaar zomer kort voor oplevering instortte.

    Van Wingerden is het in grote lijnen eens met de analyse van de Onderzoeksraad: wie waar aansprakelijk voor is is vaak onduidelijk en diffuus.

    “Of dat bij Eindhoven ook zo was? Achteraf gezien wel”, blikt Van Wingerden terug.

    De CEO van BAM vindt dat de minister moet ingrijpen, BAM, de bouwer van de parkeergarage trof al maatregelen.

    “Vóór elke aanbesteding willen we duidelijk hebben wie verantwoordelijk is voor de constructie. Als wij dat zelf niet zijn, checken we wie wel. Als we dat niet kunnen vaststellen, gaan we niet tenderen. Of dat nieuws is? Ja dat is nieuw.”

    De topman van BAM vindt dat een hoofdconstructeur bij elk project, ongeacht het contract of bouwwerk, bij wet verplicht moet worden. “Alle betrokken partijen moeten vooraf die duidelijkheid hebben.”
    Oorzaak van de instorting

    Over de toedracht van de instorting is Van Wingerden minder uitgesproken. Volgens hem is het laatste woord daarover nog altijd niet gezegd, ondanks het rapport van Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

    “Ook de OVV heeft een eigen onderzoeksbureau ingeschakeld. Het gaat hier dus om interpretaties van onderzoeken. De hechting tussen twee vloeren is het sleutelwoord bij de rapporten van TNO en Hageman, draaiing bij dat van de Onderzoeksraad, maar die twee kun je niet los van elkaar zien. De geleerden zullen daar over doorpraten.”

    Van Wingerden vertelt in de uitzending van Cobouw TV ook over de dag dat hij hoorde van de problemen bij Eindhoven Airport.

    “Ik zat thuis op de bank toen ik een bericht kreeg. Dit is verschrikkelijk, dacht ik. Dit is in Nederland, dacht ik. Toen dacht ik; Hée, dit is BAM. Dat komt dan wel binnen.”

    De Tweede Kamer houdt vandaag een hoorzitting over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het voorkomen van instortingen. De sector werkt aan een agenda voor constructieve veiligheid.
    Cobouw TV

    Van Wingerden deed zijn uitspraken tijdens de allereerste uitzending van Cobouw TV. Vanaf volgende week is die te zien op de website van Cobouw.

    In gesprek met Cobouw TV blikt Rob van Wingerden terug op het afgelopen jaar. Daarnaast gaat hij uitgebreid in op de problemen bij de zeesluis IJmuiden. Verder licht hij toe waarom BAM onlangs “nee” zei tegen de VIA15, een project van bijna 900 miljoen euro.

    De topman vertelt ook over één van zijn grootste hobby’s (fietsen) en gaat in op een stellingen.

    Een vast onderdeel van Cobouw TV is Marije in de bouwput. Verslaggever Marije de Leeuw gaat maandelijks op zoek naar bijzondere bouwverhalen op de bouwplaats.

    In de krant en online staat morgen alvast een voorproefje van het interview met Van Wingerden.
    Eerste publicatie door Thomas van Belzen op 12 dec 2018
  3. forum rang 6 OnoMatopee 12 december 2018 08:28

    Start bouw stadhuis Tilburg
    12 december 2018 08:12 - BAM Bouw en Techniek bv

    Tilburg, 11 december 2018 - De bouw van het stadhuis van Tilburg is gestart. Wethouder Gebouwen Oscar Dusschooten verrichtte de starthandeling op 11 december 2018. Hij onthulde daarbij een natuurstenen plaat, met de tekst 'duurzaam en modern, met respect voor het verleden'. De natuurstenen plaat komt uit de oude gevel. Een symbool voor het hergebruik van materialen en de vele duurzame oplossingen, waarvoor in de renovatie is gekozen. In 2020 neemt de gemeente het volledig gerenoveerde kantoor in gebruik. Dat heet op dat moment geen stadskantoor 1 meer, maar stadhuis. In 2021 volgt het geheel vernieuwde stadskantoor 2 aan het Koningsplein. Dat wordt vanaf dat moment stadswinkel genoemd.
    Samenwerken aan de stad

    Het stadhuis wordt de werkplek van het college, de raad, en een flink deel van de medewerkers. Ook wordt het een uitnodigende plek waar de gemeente inwoners, ondernemers en partners ontmoet en met hen samenwerkt aan de stad. Het nieuwe stadhuis is een mooie mix van cultuurhistorische en moderne elementen. Het monumentale karakter van het oorspronkelijke kantoor blijft behouden. Dat gebouw stamde uit 1972, en is indertijd ontworpen door Kraaijvanger Architects.
    Steeds mooier

    ‘Nieuw is de uitnodigende entree. En een veertig meter breed raam in de raadszaal, dat uitkijkt over de stad en bijdraagt bij aan de transparantie van onze gemeentelijke besluitvorming. De nieuwe winkels in de plint van het stadhuis maken de binnenstad bovendien weer een stukje aantrekkelijker’, aldus wethouder Oscar Dusschooten: ‘Helaas lukt zo'n enorme renovatie niet zonder overlast. Ik heb er dan ook alle begrip voor dat omwonenden zo'n bouwproject heel vervelend vinden. We hebben met de aannemer afgesproken de overlast tot een minimum te beperken. Het lawaai is nog niet voorbij, maar vanaf nu wordt het gebouw wel steeds mooier om op uit te kijken.‘
    Duurzaam

    De bouw wordt uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek, in opdracht van gemeente Tilburg. Het ontwerp is van DEDRIE architecten. Tilburg investeert met verschillende maatregelen in een uiterst duurzaam kantoor met een BREEAM Excellent certificaat. Bijvoorbeeld door vernieuwing en thermische isolatie van de gevels, daken en vloeren. Het kantoor wordt vraag gestuurd verwarmd en gekoeld met warmte-en-koudeopslag in combinatie met warmtepompen en zonnepanelen.
  4. unisex 12 december 2018 08:35
    quote:

    OnoMatopee schreef op 12 december 2018 08:25:

    www.iex.nl/Column/288867/BAM-laat-een...
    Ik vind het lastig de TA op waarde te schatten. Zal niet zo zijn dat shorters de TA bepalen en manipuleren om zo tot een self fulfilling prophecy te komen. Als het nou ergens op gebaseerd zou zijn
  5. forum rang 6 OnoMatopee 12 december 2018 08:52
    quote:

    unisex schreef op 12 december 2018 08:35:

    [...]

    Ik vind het lastig de TA op waarde te schatten. Zal niet zo zijn dat shorters de TA bepalen en manipuleren om zo tot een self fulfilling prophecy te komen. Als het nou ergens op gebaseerd zou zijn
    die TA zegt me niets, achteraf geleuter met het doel de toekomst te voorspellen. Zonder de vasthoudende shorter heb je een heel ander plaatje.
  6. [verwijderd] 12 december 2018 09:04
    quote:

    OnoMatopee schreef op 12 december 2018 09:02:

    48 partijgenoten van de Britse premier Theresa May hebben het vertrouwen in hun partijleider opgezegd, wat betekent dat er een vertrouwensstemming over May zal komen.
    Een stemming zal naar verwachting vanavond nabeurs plaatsvinden, zo meldde onder meer BBC.
    Dat kan ook weer mooi worden, bak ellende daar.....
3.411 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Tegenvallers drukken resultaten BAM

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links