Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse bitcoin: Volatiliteit ver te zoeken

Prijsanalyse bitcoin: Volatiliteit ver te zoeken

Vorige week steeg de koers van bitcoin zo’n $300, naar een hoogte van $6.600. Toch viel de koers uiteindelijk weer. Inmiddels staat deze zo rond de $6.400, met een min van 0,07% in de afgelopen 24 uur.

Volatiliteit

Het zal u niet zijn ontgaan, de koers van bitcoin is stabiel. Ja, u hoort het goed: stabiel. De volatiliteit is ver te zoeken en staat op het laagste punt sinds december 2016.

De volatiliteit en het lage volume duiden erop dat een forse koersbeweging op komst is, maar hoe lang het duurt voordat deze plaats zal vinden is lastig in te schatten.

Steeds krapper

Kijkend naar de daggrafiek zie ik de toppen op de grafiek steeds lager worden. Ook is te zien dat sinds juni de bodems juist steeds hoger worden. De koers wordt in een behoorlijk grote driehoek gedrukt en lijkt op het punt te staan hieruit te springen.

x


De driehoek die vanaf juni te zien is, wordt een Symmetrical Triangle genoemd. Dit patroon heeft een 50/50 kans op een opwaartse of neerwaartse uitbraak.

Deze Symmetrical Triangle bevindt zich in een grote Descending Triangle, die gekenmerkt wordt door haar horizontale bodems. Als de koers neerwaarts uit de Symmetrical Triangle breekt, is er nog één steun op de bodem van de Descending Triangle. Die bevindt zich rond de $6.030.

Steun- en weerstandslijnen

Kijkend naar het kortetermijnplaatje is te zien dat de koers weer oploopt richting de $6.500. De verwachting is niet dat de koers opwaarts uit deze weerstandslijn zal breken.

x


Op de korte termijn heeft zijn er twee belangrijke steunlijnen die in de gaten gehouden kunnen worden. Deze bevinden zich rond de $6.370 en de $6.270. De koers zal vanaf $6.500 haar neerwaartse beweging voortzetten.

Samenvatting:

 • Volatiliteit bitcoin lager dan ooit.
 • Koers zit nog steeds in de Descending Triangle.
 • Uitbraak zal naar verwachting eind november plaatsvinden.
 • Belangrijke steunlijn bevindt zich op $6.300.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

 1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
 2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
 3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Snuggerst 12 november 2018 16:37
  Kan veel makkelijker, top zit in nov., low zit ergens daarvoor, en met een geschikt tooltje komt elk af te leggen niveau visueel naar boven ploppen, en dat tooltje heet in de volksmond Fibonacci retracement!
  Maargoed niet elke TA methode is gecharmeerd van Fibonacci, en de afgeleide, het tooltje. Blijft daarom ook vaak aanklooien met zo'n methode..
 2. forum rang 4 efreddy 14 november 2018 19:20
  Aankooplimiet van 28 juni bij Kraken vandaag eindelijk gehaald,een uurtje later 98 % van verkocht en zelfde aankooplimiet ingelegd.
  Shortposities bij Deribit op 1 contract na teruggekocht aan 5049$ toen de maart future op een gegeven ogenblik meer dan 20 % op jaarbasis in backwardation stond (ondertussen ruim 10 % hoger met nog rond de 5 % in backwardation).
  Volatiliteit lijkt momenteel toch niet zo ver meer te zoeken.
 3. FFVa 14 november 2018 19:25
  De aandelen die ik zelf momenteel interessant vind zijn: Nio, General Electrics, Nvidia, Weir, Amazon, Tripadvisor, Booking, Fitbit, Square, Netflix, Tesla, Infineon, Wirecard, ASML, Ripple, Bitcoin, 21st Century Fox en Fiat chrysler. Allemaal op stijgen.
  Vind iemand dat ik er nog wat mis of zijn jullie het daar wel mee eens?
 4. [verwijderd] 14 november 2018 19:39
  quote:

  FFValentijn schreef op 14 november 2018 19:25:

  De aandelen die ik zelf momenteel interessant vind zijn: Nio, General Electrics, Nvidia, Weir, Amazon, Tripadvisor, Booking, Fitbit, Square, Netflix, Tesla, Infineon, Wirecard, ASML, Ripple, Bitcoin, 21st Century Fox en Fiat chrysler. Allemaal op stijgen.
  Vind iemand dat ik er nog wat mis of zijn jullie het daar wel mee eens?
  goodluck:-)
43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links