Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Artikelen

 1. Cryptotechnologie vindt weg naar traditionele beleggingen

  Diverse private equity-partijen zien veel voordelen in tokenisering, maar de technologie staat nog wel in de kinderschoenen.

 2. Premium

  Het jaar van de (pijnlijke) cryptowaarheid

  Zijn bitcoin en andere cryptovaluta meer dan digitale luchtkastelen?

  Na een serie cryptoschandalen – denk aan broker FTX, hedgefonds Three Arrows en crypto-financier Genesis – is die vraag prangender dan ooit.

 3. 8 vragen die u zichzelf moet stellen voordat u in crypto's gaat beleggen

  Kies ik voor een hot of cold wallet? En nog 7 vragen.

 4. Premium

  Is Genesis de volgende dominosteen?

  De angst in de cryptowereld is dat FTX andere bedrijven in zijn val meesleurt. Cryptoleenbedrijf Genesis lijkt op dit moment het grootste gevaar te lopen.

 5. Premium

  Hoe is het mogelijk dat professionele partijen met FTX het schip in zijn gegaan?

  Niet alleen particulieren, maar ook veel professionele investeerders zijn met FTX nat gegaan. Hoe heeft dat kunnen gebeuren?

  En het zijn niet de minste partijen (en ook niet weinig): NEA, IVP, Iconiq Capital, Third Point Ventures, Tiger Global, Altimeter Capital Management, Lux Capital, Mayfield, Insight Partners, Sequoia Capital, SoftBank, Lightspeed Venture Partners, Ribbit Capital, Temasek Holdings, BlackRock en Thoma Bravo. Ook het Ontario Teachers’ Pension Plan is $75 miljoen kwijt - ironisch dat een lerarenpensioenfonds zijn huiswerk niet goed doet.

 6. Premium

  Vertrouwen cryptomarkt krijgt nieuwe dreun

  Weer slecht nieuws voor de cryptomarkt: FTX, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, is binnen enkele dagen in zulke grote liquiditeitsproblemen gekomen dat het moet worden overgenomen.

  Dit drama is alweer het tweede blauwe oog voor de cryptowereld dit jaar en zijn veel particulieren weer de dupe. Het toont ook aan dat regelgevers en toezichthouders te lang hebben gewacht met het invoeren van meer regels.

 7. Premium

  Bitcoin vlak en Dogecoin door het dak

  Bitcoin doet na de enorme correctie eigenlijk al maanden vrij weinig. De hele cryptowereld lijkt in winterslaap - behalve Dogecoin, natuurlijk weer door Elon Musk....

 8. Bitcoin lijkt wel een stablecoin

  Lijkt de munt dan toch waardevast te worden of is dit slechts de stilte voor de storm?

 9. Fraudezaken blijven cryptomarkt beheersen

  Ook bij de grootste twee cryptovaluta - bitcoin en ether - ontbreekt momenteel alle kracht om een serieus herstel in te zetten.

 10. Vlakke bitcoin en valse hoop bij ripple

  De laatste weken is er veel rumoer in de valutamarkten. De sterke dollar bepaalt al enige tijd het sentiment en deze week ging het Britse pond zowel ten opzichte van de dollar als de euro door de knieeën. Het koersverloop van de digitale valuta's oogt tegenover dit geweld ineens vrij saai.

 11. Hard fork Cardano lijkt koers niet te gaan helpen

  De cryptowereld is amper klaar met de succesvolle overgang van ethereum naar het energievriendelijke Proof of Stake-protocol (PoS) of het is alweer tijd voor een nieuwe hard fork-upgrade. In het cardano-netwerk deze keer.

 12. The Merge zet koers ether verder onder druk

  De koers van ether stoot het hoofd tegen de oude steun, en of die van bitcoin het houdt is nog maar zeer de vraag.

 13. Premium

  Cryptowereld houdt adem in voor The Merge

  Naar verwachting vindt de release donderdag plaats. Wat gaat er precies gebeuren en wat kan het gaan betekenen?

  ‘The Merge’ klinkt als de titel van een nieuwe blockbuster, maar het is de naam van de langverwachte upgrade van het ethereumnetwerk. Voor de cryptowereld is het nog spannender dan een film. Op 15 september in de vroege ochtend is het zover: dan staat de release gepland.

  Er zitten voordelen aan de merge, maar ook de nodige technische risico's.

 14. Vangnet bitcoin valt weg en topformatie bij FTX

  De koers van bitcoin staat de laatste dagen weer flink onder druk. De grootste cryptomunt nadert hiermee de koersbodems van het begin van deze zomer.

 15. Polkadot is de groenste blockchain

  Bij het ethereum-netwerk zijn ze druk bezig om over te gaan van Proof-of-Work naar een Proof-of-Stake-protocol. Een belangrijke reden hiervoor is dat dit een stuk energiezuiniger is. Binnen de crypto-industrie is er de laatste tijd veel aandacht voor de energie-voetafdruk die de cryptoprojecten achterlaten. Er is daarom recent onderzoek gedaan naar welke netwerken het meest 'groen' zijn.

 16. Bitcoin en ethereum stoeien met belangrijke niveaus

  Van serieus herstel van de forse correctie vanaf de hoogtepunten van 2021 is nog geen sprake.

 17. Ethereum vs Ethereum Classic

  Ethereum is nog altijd in het proces om over te schakelen naar ETH 2.0. Dit proces vindt in verschillende fases plaats.

 18. Crypto's herstellen: Nieuwe bullmarkt of sucker rally?

  De koersen van bitcoin en de brede cryptomarkt veerden de afgelopen dagen sterk op. Hebben we te maken met een nieuwe bullmarkt of is dit slechts een tijdelijke opluchtingsrally?

 19. Bitcoin vs Binance

  Bitcoin heeft inmiddels meer dan 70% van zijn waarde moeten inleveren vanaf de top en de dalende fase is nog altijd intact. Toch is het mogelijk dat er een bodem in de maak is.

 20. Een technische blik op de grootste altcoins

  Ethereum, Ripple en Binance Coin: is er een munt waarvoor nog een positief scenario voorstelbaar is?

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links