Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurs Vandaag: Athene sluit af

Update 23:30 uur: Grieken zeggen "Ne" (wat "ja" betekent)

Toch nog een vleugje positief nieuws - althans, het is maar hoe je het bekijkt - want het Griekse parlement heeft zojuist de nieuwe bezuinigingsvoorstellen goedgekeurd met 153 stemmen voor, 128 tegen.

Er bleven wel wat volksvertegenwoordigers achter op het slagveld: Nieuwe Democratie stuurt één kamerlid naar huis vanwege tegenstemmen, PASOK zelfs zes leden. (Waaronder de fraai genaamde afgevaardigden Kassis en Skandalidis).

Eurodollar is er niet voor opgebleven. Voorlopig reageert de valutamarkt nauwelijks. (PK)


Update 22:15 uur: Welterusten dan maar

Helaas, geen wonderrally in het laatste half uur van de handel op Wall Street. Apple deed -3,83% om maar meteen de meest prangende vraag af te vangen. Wacht, ik pak de Top en Flop 10 uit de S&P 500 er bij. Nee he, wéér de banken in de touwen waaronder de Bank van God, Goldman Sachs.

Aan het obligatiefront bleef het ook nog lang onrustig, vooral de VS rentes gierden omlaag:

Olie (WTI en Brent) is met -4,63% en -3,93% de grootste daler. Goud en ook zilver maakten zowaar weer eens hun faam als toevluchtshaven waar. De volatilteitsexplosie valt mij mee VIX: +8,53% op 19,08. Grappig, de Nederlandse volatiliteit doet met 16,32 nu veel en veel lager. Heb ik niet vaak gezien.

De AEX future (FTI) kroop nog wat op en sloot op -0,80%. Kan erger toch? Morgen nieuwe ronde en nieuwe kansen en aan de agenda zal het niet liggen. China wijst een nieuwe president en leiding aan, we hebben een ECB-rentebesluit en er zijn cijfers, heel veel cijfers van onder meer:

Over banken gesproken, er komen wat Belgische, Duits en Franse jongens met de nodige PIIGS-exposure door: 


Update 17:45 uur: Nou, lekker dan...

Het komt allemaal door Apple :-) Hallo, -3,73% doet het grootse beursfonds ter wereld nu. Zeg maar een iCrash. Zonder gekheid, rond het middaguur snuffelde de AEX nog aan 340, maar het is nu zandzakken voor de deur bij 330. Het fondsenrondje is al van twee blogjes geleden en... het is er niet beter op geworden.

Olie (WTI en Brent) is met -3,90% en -2,63% nu het ergst de sjaak, samen met technologie. De SOX doet -2,96%. Goud blijft nog het beste liggen. Ik zie toch k.l.e.i.n.e. lichtpuntjes. Het volume is niet spectaculair, de AEX sluit net niet op de bodem en EUR/USD en de Bund future stabiliseren al een uurtje of twee.

Toch is er niet zoveel aan de hand. Technisch gezien stootte de AEX haar hoofdje aan het plafond van het 338-323 trendkanaal, waarbinnen de AEX al sinds medio juli handelt. Vraag me alleen niet of de index nu richting 323 koerst, of weer omhoog klautert naar 338. Voorspellen is de meest zinloze bezigheid die er is.

Eet smakelijk! Ik houd vanavond mijn koersenbak aan. Mocht er nog van alles en nog wat gebeuren, dan leest u dat hier. OK, de koersen. Niet schrikken :-)


Update 17:15 uur: Het moet eerlijker!

ANP: "Het nieuwe kabinet is voorstander van een belasting op financiële transacties, maar de financiële sector en met name de pensioenfondsen mogen geen schade ondervinden van die transactietaks. Dat zei de nieuwe minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, woensdag in zijn eerste debat met de Tweede Kamer."

Excellentie, ik beleg zelf voor mijn pensioen. Hoef ik nu ook die tax niet te betalen? Ik lijd ook schade! Als ik het zo lees, zijn uiteindelijk alleen particulieren de pineut. Ik vind dat niet eerlijk, want we betalen al vermogensrendementsheffing. Dan nog iets: waarom wel een tax op beleggen, maar niet op sparen?

Dat is toch ook gewoon een asset class? Bovendien, alsof al dat buitensporige sparen wat Nederland momenteel doet - iets van 350 miljard euro nu - zo gezond is voor de economie. Met z'n allen naar één kant van het schip hollen loopt tenslotte vroeg of laat altijd verkeerd af.


Update 17:00: Vervroegd slotrondje!

In plaats van ná het slot doe ik slot rondje hoofdondsen eerder. Misschien brengt dit u nog op een snel handelsidee. De dag begon zo mooi, maar het is nu sell-off. De schade voor de AEX valt nog mee (omzet ook) en dat zit er nog een handicap in van -0,13% door het ex-interimdividend van Unilever.

Eigenlijk komt het er op neer dat als u morgen herstel verwacht, u nu de zwaar afgestrafte, zeg maar Sturm & Drangaandelen koopt. En andersom!

 • Ergste dalers TNT Express en PostNL vormen een special occasion, zie een paar blogs hieronder wat er aan de hand is en wat u er mee moet
 • Vooral Air France-KLM, BAM, Heijmans en wellicht ook ArcelorMittal en Aperam zijn leuke herstelkandidaten voor als u morgen groene koersen verwacht. Vooral Air France-KLM en BAM lijken mij dé short-kandidaten als u nog meer ellende verwacht, juist omdt ze het zo goed deden de afgelopen tijd
 • Hetzelfde verhaal geldt ook voor de financials en uitzenders
 • Wolters Kluwer wordt voor haar doen megahard afgestraft en bij beursherstel lijkt me dit ook een aardige long. Als u denkt dat de AEX nog verder daalt denk ik dat er morgen beter short-mogelijkheden zijn, zie hierboven

In de gauwigheid lijken mij dit wel zo ongeveer de appeltje-eitjes onder de hoofdfondsen - tot zover er zekerheidjes zijn op de beurs dan. De andere fondsen hebben te veel een eigen willetje voor zeg maar zo'n blinde hefboomgok.


Update 16:30 uur: Hop paardje hop

Terwijl Europa verder weg zakt in haar eigen financieel-economische moeras... zijn de Ferrari's niet aan te slepen! Op één land na: Italië. Daar zijn de verkopen gehalveerd. Dow Jones houdt het netjes, maar geloof maar dat de jacht van premier Mario Monti op zwart geld hier ook mee te maken heeft.


Update 15:30: The next four years

Niks meer aan toe te voegen, in één woord: briljant.


Update 14:15 uur: Zeg es EU...

U ziet in rap tempo de indices kelderen, ofwel de EU-ramingen komen nu door... Blijf F5'en, ik verzamel nu alle cijfers, links, data en grafieken die er toe doen. Oh ja, full disclosure: EU-schattingen komen nóóit uit. Tismaardatuhetweet...

Update 14:35 uur: Excuses, ik sta volkomen op het verkeerde been, omdat ik dacht dat die EU-cijfers pas om 14:30 uur kwamen. Die van Nederland waren er al veel eerder: ANP schrijft:

"De Nederlandse economie krimpt dit jaar waarschijnlijk met 0,3 procent . Eerder ging Brussel uit van een daling van 0,9 procent. Over 2013 is Europees commissaris Olli Rehn echter minder positief geworden. Waar hij in de lente nog uitging van een groei van 0,7 procent, groeit de economie nu naar verwachting maar 0,3 procent."

En over Europa typt ANP:

"De economische groei in de Europese Unie zal volgend jaar nog minder zijn dan eerder verwacht. Brussel gaat inmiddels uit van een vooruitgang van hoogstens 0,4 procent in de hele unie, en van slechts 0,1 procent in de eurozone. De werkloosheid zal ,,onacceptabel'' hoog blijven."

Update 14:30: WSJ is de eerste met een fatsoenlijk bericht, ik copy-paste de belangrijkse alinea's:

 • The Commission downgraded EU-wide growth expectations for 2012, saying the region's economy would shrink by 0.25% this year and grow by 0.5% in 2013. The picture for the euro zone is bleaker. The EU predicted that the 17-country bloc will contract 0.4% in 2012 and grow by a mere 0.1% in 2013. It previously forecast a flat economy in the EU this year, with a 1.3% rise in 2013, and for the euro zone to shrink by 0.3% this year and to grow 1% in 2013.
 • Fiscal targets are also set to be missed by many member states, the EU said, with only six euro-zone countries achieving a budget gap of 3% or less of gross domestic product in 2011.
 • The Commission forecast Spain's economy would contract 1.4% in this year and next and said its jobless rate will peak at 26.6% in 2013. Spain's budget gap will edge down from 8% this year to 6% in 2013, the EU predicted.
 • The Commission sees France's growth rate at 0.4% in 2013—instead of 0.8% as predicted by the French—while the 2013 budget deficit is seen at 3.5% of GDP.
 • The Commission predicted Italy's economy will contract 2.3% this year and 0.5 % in 2013 and said it sees Italy running a "structural" budget deficit—adjusted for the business cycle and one-off measures—of 0.4% of GDP in 2013 and 0.9% of GDP in 2014.
 • However, while it also slashed Germany's growth outlook by half, the EU predicted the German economy will still expand in 2013, by 0.8%.

Update 14:20 uur: alle ramingen op één pagina


Update 13:45 uur: "Maandag D-Day TNT Express"

Aan de grafiek te oordelen - Dow Jones had het nieuws om 11:03 uur - is het niet de directe aanleiding voor de daling van TNT Express, maar het doet de koers ook zeker geen goed. UPS zou op 12 november een besloten hoorzitting bij de Europese commissie hebben om de overname van TNT Express eruit te slepen.

Intussen noteert TNT Express dik 2 euro onder het bod van 9,50 euro, ofwel veel beleggers verliezen hun geloof in (volledige) doorgang daarvan? In ieder geval kiezen ze blijkbaar op de huidige koersen eieren voor hun geld en nemen winst of pakken hun verlies. Hier het volledige Dow Jones bericht van 11:38 uur:


Update 13:30 uur: 9% extra rendement? Bedankt, Joe!

Aardig statistiekje van slimme researchnerds op zustersite IEXProfs. Aandelen blijken onder een Democratische president 9% meer rendement te genereren. Echt. N-e-g-e-n. Per jaar. Als u de juiste sectoren selecteert kan het extra rendement oplopen tot +13% per jaar. Beleg in luchtvaart, defensie en spoorwegen.

Met deze - ook al, zie het blog van 11:30 uur - Ter land, ter zee en in de lucht-strategie zit u de komende vier jaar snor onder het bewind van Obama. (en dat terwijl juist de Republikeinen pro-Wall Street zijn - niets is wat het lijkt in de VS). (PvK)


Update 13:00 uur: Draai?

Draait de markt? Het is niet opzienbarend, maar ik moet nog zien of de AEX met een plus de dag uit gaat. Met name dat EUR/USD de winst alweer heeft weggeven en de Bund future (FGBLF, vijfde van onderen) maar blijft stijgen (álle EU-rentes op staatsobligaties lopen tussen één en vier basispunten terug), zint mij niet.


Update 13:00: Griekenland is toast

Het Griekse parlement stemt waarschijnlijk pas rond middernacht over dat nieuwe steunpakket van EU en IMF, waar weer draconische bezuinigingen mee zijn gemoeid. Het lijkt te worden aangenomen. Intussen ligt het land volkomen plat door een algemene staking en ach, lees even mee met FT Alphaville:


Update 12:30: "Jawel, meneer de president"

Terwijl Barack Obama zich nog een keer lekker omdraait in zijn (oval?) bed in dat aardige, witte optrekje in Washington, heb ik een leuk, edoch volkomen nutteloos en triviaal lunch-feitje voor u. Wist u dat ooit Nederlands de voertaal was in het Witte Huis? "Jawel meneer de president Martin van Buren."


Update 12:00: Entschuldigung...

Als de Duitse economie nu ook al... Ja hoor, de data van de afgelopen tijd wijst op duidelijke groeivertraging in Mannschaftland en daar komt nu weer een rotijfer bij. Industriële krimp in september van -1,8%, waar de markt -0,5% verwachtte: 

Het laat de DAX nog redelijk koud:


Update 11:30 uur: ADHD-aandeel ING

ING begint nu echt te speren: +1,76%. Het valt misschien niet zo op. Zeker hier op IEX.nl waar de handelende geogemeente bij voorkeur turbootjes schuift in Ter land, ter zee & in de lucht-aandelen TomTom, ArcelorMittal of Air France-KLM. Maar op papier is ING het grootste ADHD-aandeel van het Damrak.

Het fonds heeft namelijk de hoogste bèta van de AEX-aandelen, ofwel de mate waarin de koers stijgt of daalt ten opzichte van de AEX. Die bèta wordt officieel berekend over de laatste drie jaar. ING heeft er eentje van 2. Ofwel, als de AEX 1% daalt of stijgt, zwiept ING 2% naar boven of beneden. Nu een factortje 3 zelfs!

Als u dan toch alles wilt weten: ArcelorMittal heeft een bèta van 1,78, Air France-KLM 1,32 en TomTom 1,82. Terug naar ING. Ik pluk een regeltje uit de research van Theodoor Gilissen vandaag over ING:

"Onze rating is Houden in afwachting van de verdere ontvlechting van het bedrijf. De hoge huidige boekwaarde per aandeel van Eur 13,90 geeft speculatieve mogelijkheden waartegenover echter de eventueel benodigde verdere afboekingen in bijvoorbeeld Spanje staan. Het derisking proces lijkt grotendeels gedaan."

Met nu precies 7 euro op het bord doet ING maar de helft van die boekwaarde, maar ja de risico's zijn ook zo groot. Dat geeft precies aan wat voor speculatief aandeel ING nog altijd is en die hoge bèta maakt haarfijn duidelijk dat beleggers bij wijze van de ene dag het helemaal zien zitten en de volgende huilend op de vlucht slaan.

Tegen de tijd dat ING weer een bèta van 0,5 à 0,7 doet, zoals in die goeie ouwe tijd toen financials nog degelijke, veilige dividendaandelen waren, heeft het sein veilig geklonken. Dan is de koerswinst al weg... Of het verlies, want dat kan ook natuurlijk. Nog altijd.


Update 11:15 uur: Oppassen voor de de fiscal cl...aaaaaahhh

Leest en hoort u ook ineens overal over de fiscal cliff? Want ja, Obama is herkozen en nee, het wordt geen makkie voor hem de komende tijd. In januari dreigen gargantueske belastingverhogingen en bezuinigingen als de politiek in Amerika niet ingrijpt. Dus tuimelt iedereen nu over elkaar heen.

Vrome woorden over de handen ineenslaan, het dichten van politieke kloven en bipartisan oplossingen (in Nederland bekend als schaduwspringen). Dus vanaf nu gaan alle analyses over hoe Obama en zijn tegenstanders erin slagen om de pijn van het ravijn te vermijden en de economie te behoeden voor 4% krimp in 2013.

Maar gaan ze daar wel in slagen? Gisteren zag ik in een verkiezingsuitzending het Democratische kopstuk Howard Dean (die het in het verleden ook even probeerde als presidentskandidaat, maar zichzelf al snel uit de running speechte) verkondigen dat Amerika zich beter gewoon van de klif kan storten.

Niet langer pappen en nathouden, zegt Dean, maar de pijn nu nemen. Dat betekent een zekere nieuwe recessie, maar ook een grote sprong voorwaarts voor de ontspoorde overheidsfinanciën. "If we don’t pay the bill now, we are going to end up like Greece." Dus zo denken prominente Democraten erover.

Voor Obama staat geen herverkiezing meer op het spel, dus een nieuwe - hopelijk korte - recessie is een te overwegen prijs om te betalen voor een stevige verlaging van het begrotingstekort aan het eind van zijn termijn. Amerika de afgrond in: het zou zomaar kunnen gebeuren. (PK)

 

Update 10:15 uur: Rondje langs de velden

Spannend, de AEX gaat de strijd aan met de jaartop van 338,20 (intradag 340,07). Nu staat de index er weer een tikkie boven, maar stond er ook al een pietsie onder. Lage omzet, dat wel. Wellicht dat vanmiddag de ECB outlook voor de EU-landen beslissend is. Wat bakken onze hoofdfondsen er nu van?

 • ING loopt op door - laat ik zeggen - degelijke cijfers vanochtend en het reorganisatienieuws. Het cynisme van de markt: waar ontslagen voor de betrokkenen een drama is, is het voor aandeelhouders bijna altijd goed nieuws. Mean & lean, weet u wel. BNP Paribas +4,56% doet op haar cijfers
 • SNS Reaal moet verder terug door het FD-bericht dat het fonds met de overheid praat over een (gedeeltelijke) bailout, want daar komt het wel op neer. Het aandeel nadert weer de pennystock-status
 • De cijfers van Wolters Kluwer worden niet erg enthousiast ontvangen. Kan ook gewoon winst nemen zijn na mooie rally - voor Wokkels begrippen dan - dit jaar. KBC Securities zet het aandeel zojuist op hold van accumulate (16 euro)
 • Ahold, Heineken en KPN lijken op te lopen op de cijfers van Delhaize (+6,10%), Carlsberg (+2,90%) en Telefónica (+1,76%)
 • Air France-KLM kwam vliegend uit de startblokken, maar maakt nu een noodlanding. Wees voorzichtig met dit ADHD-handelarenspeeltje
 • ArcelorMittal lijkt op te lopen door upgrades Société Générale en Bank of America-Merill Lynch. De sell van UBS wordt genegeerd (zie twee blogjes hieronder)
 • Royal Dutch Shell, Fugro en SBM Offshore lopen denk ik op door die olierally van gisteren
 • Heijmans, TenCate en BAM staan ook weer te stralen. Positief momentum houd ik het maar op
 • D.E Master Blenders 1753 krabbelt op na een flinke afstraffing de afgelopen handelsdagen
 • PostNL en TNT Express zitten weer in de hoek waar de klappen vallen. Het moet toch wel jeuken bij UPS om die TNT's op de huidige koersen van de beurs te ratsen
 • Binnen de AScX valt niet zo veel op. Kendrion doet 0,00% op hoge omzet op haar cijfers en Acomo stijgt wellicht door die grondstoffenrally gisteren

Meest opvallende koersuitslag vind ik nog de volatiliteit: die loopt nu dik -5% terug tot net onder 15. Dat is veel voor zo'n geringe stijging van de AEX. EUR/USD blijft hangen rond 1,2850. Wat mij niet zint is dat de Bund future 0,00% doet. Die zou moeten dalen om de aandelenstijging te bevestigen.


Update 09:15: "Prima ING"

Eindelijk, de eerste reactie op cijfers ING is door. SNS Securities is bij de pinken, dat haar advies buy - 8,50 euro laat staan:

"ING’s 3Q12 is somewhat higher than our estimates and showed a steady performance in a tough market. We anticipate that the company is taking the right steps to divest its insurance assets and further improve its efficiency."

En over Wolters Kluwer (accumulate - 16 euro):

"The Q3 trading update of Wolters Kluwer shows that performance has been in line with the first half of 2012, as expected. We expect gradual improvement in organic revenues growth in the next few years. We have an Accumulate rating."


Update 09:10: Catfight ArcelorMittal

Lijkt mij terecht, want analisten hebben geen best trackrecord. U kent het, na een forse stijging of daling een aandeel nog eens op een koop op verkoop zetten. ArcelorMittal doet nu +1,39% en beleggers kiezen zo voor SocGen dat het fonds van hold op buy zet en negeren UBS dat het van hold naar sell verhuist.

Update 09:25: ArcelorMittal Raised To Buy From Neutral By BofA-Merrill Lynch (Dow Jones)


Update 08:50 uur: Helaas...

UBS zet ArcelorMittal op sell van hold, maar dat is natuurlijk niet de informatie waar u om zit te springen. Helaas, ik heb nog geen reacties op ING en SNS Reaal. Als u de koersen van deze twee fondsen voor vandaag wél durft te voorspellen, dan bent u van harte welkom hieronder in de comments.

Verder is er weinig nieuws, het gaat overal alleen maar over Obama. De futures beginnen intussen wel lekker warm te draaien. Ter memorie: hoogste slotstand voor de AEX dit jaar is 338,28 en intradag 340,07.

Obama? Dat was gisteren. VEB's Jan Maarten Slagter is een échte belegger, die kijkt vooruit :-)

 


Update 08:05 uur: IEX Voorbeurs

Weer geen change dus :-) Gefeliciteerd met uw overwinning, Mr. President Barack Obama. Ik hoop van harte dat de S&P 500 tijdens uw tweede termijn net als in de eerste +35,43% doet. Die -5,27% en -5,03% van de index in de eerste twee dagen na uw vorige verkiezingen mogen dit keer achterwege blijven.

Voor Obama wordt het dus gewoon weer just another day at the office en voor ons ook! Er is een topzware agenda vandaag, die abrupt de aandacht van de VS naar EU kan doen verschuiven:

 • Cijfers zijn er van van banken ING (hier) en BNP Paribas en bij ons komen ook Wolters Kluwer, Kendrion, LBi en Brill met rapportages
 • Let op Ahold door cijfers Delhaize, op Heineken door cijfers Carlsberg en op KPN door cijfers Telefónica
 • Unilever gaat ex-interimdividend en misschien dat cijfers Henkel impact hebben
 • De ECB komt met haar economische voorspellingen voor de EU-landen... en ik vrees dat president Mario Draghi daarbij héél streng over zijn bril gaat kijken
 • In Griekenland stemt het parlement over het 613e steun- annex econmomische zelfmoordpakket sinds 2008 van EU en IMF. Vergeeft u mij dat ik niet alleen de details niet weet, maar ook de hoofdlijnen. Sorry, ik kan me er niet meer druk over maken

Bij ons is hét nieuws dat volgens FD SNS Reaal met de overheid praat over gedeeltelijke nationalisatie. Ik hoop dat er nog voorbeurs reacties en opinies binnen komen, want ik durf niet te voorspellen wat de koers hier op gaat doen. OK, gauw naar de markten:

 • Geen overwinningsroes... De futures openen maar een paar tienden hoger en de Amerikaanse doen al helemaal moeilijk. De Bund future opent wel duidelijk in de min, dus dit zou goed voor aandelen moeten zijn. Tenzij die weer draait :-)
 • Amper beweging in Azië, geen enkele index wordt ook maar ergens wild van
 • EUR/USD trekt iets aan op big spender Obama :-) of is het goud?
 • Goud en zilver tikken vrolijk door na een prachtrally gisteravond en oliebenchmarks WTI en Brent moeten terug na ook hele dikke plussen gisteren

Futures om 08:05 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Misschien een leuke pairtrade voor de tweede termijn van president Obama: short Priceline, onder zijn eerste termijn het beste S&P 500 aandeel met +1078,01% en long First Solar, met -86,84% het slechtste fonds.

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

KW3-cijferkandidaten

Marco-agenda

 • 09:00 Spanje: industriële productie september (consensus: -3,6% yoy)
 • 11:30 Duitsland: obligatieveilingen
 • 12:00 Duitsland industriële productie september (consensus: -0,5%)
 • 14:30 EU: economische voorspellingen ECB
 • 21:00 VS: consumentenkrediet sep (consensus: +10,2 miljard dollar)
  Griekenland: stemming parlement steunpakket EU & IMF

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 16:00 Dat is één, Alphabet moet zich verantwoorden
 2. 14:00 JPMorgan: "Nu of nooit met die tech"
 3. 12:30 Zweden zegt ook nee tegen Huawei en ZTE

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: beursblog

Gerelateerde instrumenten

 1. Ageas 36,400 17:35
  +0,470
  +1,31%
 2. Ahold Delhaize Koninklijke 24,940 17:35
  -0,260
  -1,03%
 3. Aperam 25,720 17:35
  +0,650
  +2,59%
 4. ArcelorMittal 12,314 17:35
  +0,014
  +0,11%
 5. BAM Groep Koninklijke 1,142 17:35
  +0,064
  +5,94%
 6. BNP Paribas 33,115 17:39
  +0,560
  +1,72%
 7. Brill Koninklijke 17,500 09:00
  0,000
  0,00%
 8. First Solar 83,430 19 okt
  -0,750
  -0,89%
 9. Heijmans 7,550 17:37
  +0,150
  +2,03%
 10. Heineken 79,300 17:35
  +0,660
  +0,84%
 11. HENKEL AG & CO. KGAA 90,800 19 okt
  -0,860
  -0,94%
 12. ING Groep 6,448 17:39
  +0,076
  +1,19%
 13. JC Penney Company 0,182 18 mei
  0,000
  0,00%
 14. Kendrion 16,600 17:35
  -0,180
  -1,07%
 15. KPN Koninklijke 2,354 17:39
  -0,052
  -2,16%
 16. Macy's 6,340 21:59
  +0,240
  +3,93%
 17. The Priceline Group Inc 1.905,640 feb '18
  -1,380
  -0,07%
 18. UNILEVER 52,200 17:36
  +0,100
  +0,19%
 19. Wolters Kluwer 72,240 17:35
  -0,760
  -1,04%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare