Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Walmart goes Amazon en Amazon goes Apple

Manufacturing. Of services. Vroegâh was het gemakkelijk. Er was een bedrijf en dat had een business. Waarderen maar volgens de bekende normen. Gemakkelijk. Duidelijk. Klaar.

Maar dat was vroegâh.

Nu is er Amazon. En dat doet in alles waar het zin in heeft, zolang Jeff en aanhang maar uw data krijgen. En persoonlijke fysieke data zijn heel aantrekkelijk, want die vallen overal en altijd aan uw andere data te koppelen.

Amazon heeft een concurrent uit de oude economie: Walmart. Dat had en heeft nog steeds van die veel te grote shopping mall winkels waar u werkelijk alles en nog meer kan krijgen, tot assault rifles aan toe. Het bedrijf neemt Amazons handschoen op en is... misschien wel een technologiegigant in spé.

Snel veranderende omstandigheden, markten, businesses en bedrijven zelf: flexibiliteit is meer dan een vereiste voor - jawel - de moderne belegger of handelaar :-) Want wat voor waardering moeten we op Walmart plakken: retail of tech? Het fonds doet nu 25 keer de verwachte winst, iets meer dan de S&P 500.

Enfin, hiero. Dan weer die met die en dan vindt die die niet meer leuk en gaat die verder mer die, want die wil niet meer? Tech is gewoon een soap.

Deze valt hier ook onder, dan weer vriend en dan weer vijand:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 23 okt IEX Podcast: "Kansrijke turnaround-aandelen" 8
 2. 23 okt BeursVandaag: Niks te zien, hoor
 3. 22 okt Rabobank +7,4%

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Amazon.com 3.204,640 23 okt
  +28,240
  +0,89%
 2. Apple 115,050 23 okt
  -0,700
  -0,60%
 3. Facebook 284,790 23 okt
  +6,670
  +2,40%
 4. Walmart 143,850 23 okt
  +0,300
  +0,21%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare