Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Walmart goes Amazon en Amazon goes Apple

Manufacturing. Of services. Vroegâh was het gemakkelijk. Er was een bedrijf en dat had een business. Waarderen maar volgens de bekende normen. Gemakkelijk. Duidelijk. Klaar.

Maar dat was vroegâh.

Nu is er Amazon. En dat doet in alles waar het zin in heeft, zolang Jeff en aanhang maar uw data krijgen. En persoonlijke fysieke data zijn heel aantrekkelijk, want die vallen overal en altijd aan uw andere data te koppelen.

Amazon heeft een concurrent uit de oude economie: Walmart. Dat had en heeft nog steeds van die veel te grote shopping mall winkels waar u werkelijk alles en nog meer kan krijgen, tot assault rifles aan toe. Het bedrijf neemt Amazons handschoen op en is... misschien wel een technologiegigant in spé.

Snel veranderende omstandigheden, markten, businesses en bedrijven zelf: flexibiliteit is meer dan een vereiste voor - jawel - de moderne belegger of handelaar :-) Want wat voor waardering moeten we op Walmart plakken: retail of tech? Het fonds doet nu 25 keer de verwachte winst, iets meer dan de S&P 500.

Enfin, hiero. Dan weer die met die en dan vindt die die niet meer leuk en gaat die verder mer die, want die wil niet meer? Tech is gewoon een soap.

Deze valt hier ook onder, dan weer vriend en dan weer vijand:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links