Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Ligstoelmodus

Het is m'n eigen schuld. Vandaag cijferen er een handvol kneuzen op het Damrak wilde ik schijven en bats, daar klapte mijn Dreamweaver er uit waarmee ik Voorbeurs maak. In de herkansing dus: er cijferen behalve good old Boskalis en Aalberts prachtfondsen waar nóóit wat mee is Unit4, SBMO en grote ster SNS Reaal :-)

Geniet er maar van, want het is de laatste echte cijferdag op het Damrak. Ahold komt nog door plus wat plaatselijke, regionale en regelrechte dorpsfondsen. In de VS sluit Wal-Mart vandaag officieus het Amerikaanse cijferseizoen af. Beetje rare traditie eigenlijk, want bijvoorbeeld Hewlett-Packard moet ook nog voor de bijl.

Of het allemal de koersen voor- of achteruit weet te branden? Geen idee, maar wat een slappe aandelenweek. Ik kan me niet voorstellen dat het Nederlandse werkloosheidscijfer, de Amerikaanse jobless claims of de voorlopende economische indicator Philadelphia Fed Index de boel in beweging zet, maar wie weet.

Bloedelozenulnulweek

Er zijn wel aardige nieuwtjes, kijkt u maar even bij de linkjes hieronder. Een zwik banken - altijd wéér dezelfde namen, op The Firm na - krijgt een Libor-por, in de VS zijn 26 multinationals die hun CEO meer betalen dan de belastingdienst (je zou er bijna SP van gaan stemmen) en er is iets met de vraag naar fysiek goud.

Gebeurt er op de aandelenmarkten niks deze bloedelozenulnulweek, op de obligatiemarkten des te meer. De basispunten vliegen in het rond, maar dit keer is riscio-avers niet het motto. Dat is een duur woord om te zeggen dat de yields op AA(A)'s flink oplopen en die op junk dalen. Ook veel, maar dat valt niet op :-)

Rest mij u nog te vertellen wat er in de offiicieuze, professionele handel nabeurs New York met twee welbekende cijferaars gebeurde. Veel succes ennuh, wees lief voor uw computer vandaag, voor u het weet bent u de boel ook kwijt :-)

Hoe staan de markten er nu bij?

 • De futures openen weer een eens een paar tienden hoger. Geen enkele garantie dus dat het zooitje niet weer glad de dag uit gaat
 • Hun, in Azië knalt Japan door het dak. Ik moet nog uitzoeken waarom. Verder gebeurt er niet veel
 • EUR/USD heeft iets met 1,23. Dan weer even er boven, dan weer er onder, maar nooit ver weg
 • Goud en zilver en oliebenchmarks WTI en Brent doen echt helemaal n.i.k.s.
 • De Bund future start wel wild, zuidwaarts welteverstaan

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Tabel spreekt voor zich toch? Het zijn niet alleen staatsobligaties en -rentes waar het ruig aan toe gaat, maar wat dacht u van CDS (Credit Deafulkt Swaps), zeg maar de verzekeringsdingetjes op staatsschulden?

Lukas Daalders Best of the Web

De dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

Belangrijkste KW2-cijferkandidaten

Macroagenda

 • 09:30 Nederland: werkloosheid juli (consensus: 6,3%)
 • 11:00 EU: inflatie (CPI) juli (consensus: +2,4% - yoy)
 • 14:30 VS: weekly jobless claims (consensus: 365.000)
 • 14:30 VS: in aanbouw genomen huizen juli (consensus: 757.000)
 • 16:00 VS: Philadelphia Fed Index augustus (consensus: -5,0)

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 11:50 Wat shorts en longs Pharming ons wel en niet vertellen over 29 maart 7
 2. 08:10 Nieuws zat, maar het is voorbeurs al aftellen naar hét Fed rentebesluit 4
 3. 21 mrt Obligatiehouders zijn helemaal CoCo nuts geworden?! 4

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links