Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trade Republic krijgt een volledige bankvergunning van de ECB

Trade Republic wordt volwaardige bank
Beeld: © iStock

Trade Republic heeft een volledige bankvergunning gekregen van de Europese Centrale Bank (ECB). Daarmee kan het bedrijfzijn productaanbod op het gebied van beleggen en sparen verder uitbreiden.

Ook krijgt het een ervaren auditcommissie om de corporate governance te versterken.

Essentiële bankdiensten leveren

Het Duitse fintechbedrijf kan nu alle essentiële bankdiensten leveren, zoals deposito’s en kredieten. Trade Republic voldoet daarmee aan de strenge eisen die de ECB en de Duitse toezichthouder Bafin stellen aan een volledige bankvergunning. 

Trade Republic, dat al sinds 2019 actief is in Nederland, heeft dit kalenderjaar zijn aanbod al flink ontwikkeld. Onder meer door het doorgeven van een rentetarief van 4 procent, het toegankelijk maken van de obligatiehandel voor particuliere beleggers en het vernieuwen van de app. "De nieuwe producten hebben ons in staat gesteld ons marktaandeel in Duitsland en internationaal in 2023 significant te vergroten", zegt mede-oprichter Christian Hecker.

"Spreekt vertrouwen uit"

De corporate governance-structuur van Trade Republic wordt versterkt door een auditcommissie, die bestaat uit Ute Gerbaulet, CFO van Dr. August Oetker KG, Christiana Riley, Regionaal Hoofd Noord-Amerika bij Santander en Andreas Willius, voormalig Managing Director van Trade Republic en Börse Stuttgart.

Erik Mauritz, Senior Advisor Netherlands bij Trade Republic, zegt dat de bankvergunning het vertrouwen van de ECB in het model en de systemen van Trade Republic laat zien. "Nederlandse huishoudens hebben nu € 162 miljard belegd in aandelen en obligaties en € 450 miljard aan spaargeld uitstaan tegen een lage rente. Bij Trade Republic denken we dat Nederlanders hun geld het beste aan het werk kunnen zetten door op lange termijn te beleggen in combinatie met een hogere spaarrente. Met deze bankvergunning kunnen we nog meer diensten gaan aanbieden om beleggen toegankelijker te maken", aldus Mauritz. 

Lees hier het volledige persbericht. 


Youri van Heumen is (eind)redacteur. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Youri van Heumen

Youri van Heumen is sinds zijn tienerjaren al bezig met de beurs. Nu, na het behalen van zijn diploma van de opleiding voor journalistiek in Tilburg, mag hij zijn passie voor en kennis van de beurs delen door een divers portfolio aan mooie verhalen op te bouwen.

Meer over Youri van Heumen

Recente artikelen van Youri van Heumen

  1. 08:15 Fors hogere opening na cijfers Nvidia, en hup Besi 3
  2. 20 feb Hoogtevrees? Uitstappen na een all-time high blijkt een dure misser 11
  3. 19 feb Slotcall: feestend Wall Street gunt AEX adempauze in bomvolle cijferweek

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links