Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Just Eat Takeaway legt z'n kaarten op tafel

Just Eat Takeaway legt z'n kaarten op tafel

Er zullen weinig aandelen zo volatiel zijn als Just Eat Takeaway. Na een halvering van de koers eerder dit jaar is de maaltijdbezorger afgelopen weken ruim 40% in beurswaarde hersteld. Op korte termijn is Just Eat Takeaway technisch uit het dal gekropen nu de dalende trend is verlaten.

Op langere termijn zijn er eveneens signalen van verbetering, maar is het technische plaatje nog niet definitief gedraaid. Zo stuit de koers thans op de 200-dagenlijn.

Ik besprak het aandeel medio september. Ik meldde toen dat, hoewel het technische plaatje nog niet definitief gedraaid is, zich een proces van bodemvorming lijkt af te tekenen. Hoewel deze rubriek niet bedoeld is als tiplijn, heb ik Just Eat Takeaway toen wel een speculatief koopadvies meegegeven. Vandaag een update.

Just Eat Takeaway is uitgebroken

Wat is er veranderd sinds medio september? Het eerste koersdoel van €13,52 (top van 31 augustus) is inmiddels gebroken. Zoals gezegd is op het kortetermijn-technische plaatje de dalende trend gebroken en tevens een bodemformatie voltooid. Ook zien we dat Just Eat Takeaway niet langer achterblijft bij de rest van de markt.

Dit impliceert dat er meer opwaarts potentieel is vrijgekomen, in eerste instantie richting de volgende horde rond €17,66.

Net als in september richt Just Eat Takeaway zich op vanuit een zware oversold-conditie. Dat wil zeggen dat het aandeel te ver was gedaald, beleggers hadden overdreven en te veel hadden verkocht.

De afwijking tussen het koersverloop en de RSI-indicator wordt ook medio november steeds prominenter (zie RSI-analyse hieronder).

Er is nog steeds ruimte voor de speculant om wat stukken Just Eat Takeaway op te pakken. Gezien de volatiliteit geldt deze tip vooralsnog alleen voor de zeer speculatieve belegger.

Ook fundamenteel gezien voldoet de maaltijdbezorger steeds meer aan de verwachtingen. Het concern heeft alsnog de outlook voor geheel 2023 opgetrokken. Mijn collega Martin Crum van de Beleggersdesk had dit bij de halfjaarcijfers al verwacht.

Waar ook vertrouwen uit spreekt is dat Goldman Sachs zijn kapitaalbelang in Just Eat Takeaway recent heeft vergroot naar 3,12 procent.

Just Eat Takeaway legt de kaarten op tafel

Vandaag bekijk ik de technische plaatjes van Just Eat Takeaway. Ik bespreek de korte en lange termijn, de meerjarengrafiek en het oversold-plaatje.

De algemene conclusie is dat Just Eat Takeaway zijn kaarten op tafel legt. Het aandeel heeft zijn opwaarts potentieel nog niet volledig benut. Voor de speculatieve kortetermijnbelegger liggen er nog kansen.

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

Bent u benieuwd hoe de website Tostrams.nl eruitziet? Wilt u weten welke aandelen koopwaardig zijn en de vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.


Korte termijn: Just Eat Takeaway voltooit bodem

JET is afgelopen weken serieus verbeterd.

Ten eerste is de dalende trend gebroken. Bovendien is de eerste weerstand rond €13,52 (top van 31 augustus) gebroken. De volgende horde rond €17,66 wordt nu bereikbaar. De steun hebben we opgehoogd naar €13,52. Bij een eventuele daling zal deze top van 31 augustus als eerste vangnet fungeren.

De stijgende moneyflow geeft aan dat er weer vers kapitaal de markt binnenkomt. Licht zorgelijk is wel dat de moneyflow nog niet door voorgaande toppen is gebroken.

Aandeel Just Eat Takeaway

Lange termijn: Just Eat Takeaway stuit op 200-dagenlijn

Just Eat Takeaway zet de langetermijn-neerwaartse trend onder druk. Just Eat Takeaway test thans bovendien de lijn van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde.

Toevallig komen die twee nu samen:

 • langetermijn-neerwaartse trend staat onder druk
 • Just Eat Takeaway test de lijn van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde

Ook is het patroon van lagere toppen nog intact; defensieve beleggers adviseren we bij Just Eat Takeaway voorzichtig te blijven.

Ondanks alle behoedzaamheid ligt het koersdoel rond €17,66 (gevormd op 28 juli), wat een redelijk potentieel biedt.

Er ligt steun op €10,19 (bodem van 27 oktober).

De B.O.B.-indicator, die de relatieve prestaties weergeeft, lijkt te stabiliseren. Dit geeft aan dat Just Eat Takeaway niet langer achterblijft bij de rest van de markt.

Aandeel Just Eat Takeaway

Meerjarengrafiek: Just Eat Takeaway stuit op dalende trend

Just Eat Takeaway heeft de bovenkant van de dalende trend bereikt. De dalende toppenlijn is gemarkeerd met de letter D. Bovendien komt de koers rond €14,80 de lijn van het 200-daags gemiddelde tegen. Dit betekent dat er sprake is van een trenddraai bij een opwaartse doorbraak van deze grens.

Op deze meerjarengrafiek zien we bovendien dat Just Eat Takeaway weer boven de koersbodem van medio juni rond €12,13 is gekropen. Deze oude steun is gemarkeerd met de letter S. De eerdere neerwaartse doorbraak wordt hiermee geneutraliseerd. Dit geeft aan dat het aanbod boven de markt afneemt.


Just Eat Takeaway was te ver gedaald

Just Eat Takeaway komt duidelijk terug uit oversold-conditie, dat wil zeggen dat het aandeel uitverkocht was - dus te ver gedaald.

Ook de positieve divergentie begint vruchten af te werpen. De lagere bodems van het aandeel eerder dit jaar werden op de RSI vergezeld door hogere bodems.

Nogmaals: verkopers zijn uitgeraasd.

Hoe dan ook, nog steeds is dit aandeel interessant voor een leuk ritje. Tot aan het eerste koersdoel rond €17,66 biedt dit 20% potentieel. Let wel, dit geldt alleen voor de zeer speculatieve belegger.

Aandeel Just Eat Takeaway

 

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

In het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een nieuw platform voor Tostrams.nl. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast dat u er onze gebruikelijke technische analyses en het beursnieuws kunt volgen, ook alerts bij Tostrams in kunt stellen. Van elk aandeel kunt u aangeven dat u een e-mail-alert wilt ontvangen zodra het koopwaardig wordt bevonden.

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 Wall Street gaat los 16
 2. 17 mei Europese beurzen op pole position 76
 3. 16 mei Op Chinese aandelenbeurzen breekt de zon door 58

Gerelateerd

Reacties

48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 9 Calimero 21 november 2023 11:13
  quote:

  d' Aandelen ' schreef op 21 november 2023 10:46:

  [...]

  Goedemorgen,

  met een K/W verhouding van 56 en nog steeds stijgende, vraag je jezelf af hoeveel hoger het nog kan, zie bijgaande week grafiek

  invst.ly/12c72i
  :)
  scheelt een hoop updaten ...

  www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14664738...
  www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14827441...
  www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14833347...
  www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14837985...
 2. beerben64 21 november 2023 12:18
  quote:

  d' Aandelen ' schreef op 21 november 2023 10:46:

  [...]

  Goedemorgen,

  met een K/W verhouding van 56 en nog steeds stijgende, vraag je jezelf af hoeveel hoger het nog kan, zie bijgaande week grafiek

  invst.ly/12c72i
  Ja is bizar , een keer klapt het in een .
  Vandaag Baidu en Nvidia .
  En de Fed , met de notulen (daar staat echt geen renteverlaging in )

  Als het zakt gaat het hard terug tot eerst onder de 100 , en vervolgens tot waar die hoort .
 3. forum rang 6 Toerist 21 november 2023 12:25
  quote:

  beerben64 schreef op 21 november 2023 12:18:

  [...]

  Ja is bizar , een keer klapt het in een .
  Vandaag Baidu en Nvidia .
  En de Fed , met de notulen (daar staat echt geen renteverlaging in )

  Als het zakt gaat het hard terug tot eerst onder de 100 , en vervolgens tot waar die hoort .
  middag,zit BESI zeer zwaar short met GAK (GVK) van 118,066
 4. forum rang 7 handyman6 21 november 2023 12:30
  Nou ,de rapen zijn gaar in Germany: Klimawende zegt Groen ,maar is intussen dus onbetaalbaar.....
  Het gaat natuurlijk niet alleen om de poen,maar ook om toenemende onwil: voorop lopen is leuk,maar ook heel duur.
  Dan mag € kommissaris Wobke H nog zoveel konferenties beleggen,het blijft bij mooie woorden cq plannen en nauwelijks daden bij meeste landen.
  Pilotprojekten zoals H2O waterstof auto's,levert alsnog geen grote projekten op,er wordt op wind/ zonne energie verloren ,subsidies stoppen en dan haakt de Industrie meteen af .
  China springt intussen maar wat graag in elk groen energie gat dat Europa laat vallen......
 5. forum rang 6 d' Aandelen ' 21 november 2023 12:57
  quote:

  beerben64 schreef op 21 november 2023 12:18:

  [...]

  Ja is bizar , een keer klapt het in een .
  Vandaag Baidu en Nvidia .
  En de Fed , met de notulen (daar staat echt geen renteverlaging in )

  Als het zakt gaat het hard terug tot eerst onder de 100 , en vervolgens tot waar die hoort .
  Ik zag dat de prijs na jouw aankoop steeg naar € 590, dan zou ik ze zelf al verzilverd hebben en wachten op een nieuw instapmoment, zit er meestal kort op.

  HRB zoals Calimero zegt.
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links