Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Olieprijzen veren op vanaf cruciale steunniveaus

Olieprijzen veren op vanaf cruciale steunniveaus

Olieprijzen zijn naar het laagste punt van dit jaar gezakt. Technische steunniveaus stonder onder druk, maar wisten uiteindelijk stand te houden.

Mede door politieke en maatschappelijke onrust in China is de prijs van Brentolie snoeihard gedaald. Brent bereikte maandag met een intraday low van 80,77 de laagste stand van dit jaar. Amerikaanse olie (Light Sweet) bereikte maandagochtend een intraday low van 73,65 dollar, eveneens de laagste stand van 2022.

Zowel Brent als Light Sweet hebben technische steunniveaus onder druk gezet, die overigens stand hielden, zij het nipt.  Doordat beide oliesoorten in de loop van maandag weer wisten te herstellen, werd technische schade voorkomen. 

Enorme aderlating

Toch heeft de olieprijs de afgelopen maanden een enorme aderlating achter de rug. Brentolie noteerde in juni nog $116 en in maart zelfs een intraday high van $133,12. Gemeten naar het slot van maandag rond $83 is de prijs van Brentolie in 8 maanden ruim 35% kwijtgeraakt. 

Light Sweet (WTI) noteerde in juni nog $114 en in maart een intraday high van $128,88. Vergeleken met het slot van maandag rond $75,50 is de prijs van WTI in 8 maanden ruim 40% kwijtgeraakt. 

Ook andere energieprijzen onder druk

Ook andere energieprijzen hebben een flinke val achter de rug. Aardgas is sinds de top rond $9,88 (van 23 augustus) ruim 30% in prijs gedaald naar nu $6,80.

De voor Nederland veel belangrijkere Dutch TTF Gasfuture die medio augustus €346,52/MWh noteerde is deze week €122/MWh, waarmee deze cruciale energieprijs in enkele maanden tijd bijna 2/3e is gezakt.

Effect op inflatie

Ik heb hier al eerder aangegeven dat de koersontwikkeling op de energiemarkten de inflatie zou kunnen afremmen. Vandaag bekijk ik de prijsontwikkeling van Brentolie en Light Sweet (WTI)

Brent zet de steun $82,58 onder druk

De prijs van Noorzeeolie (Brent) test binnen het zijwaarts koersverloop de steun $82,58 (bodem van 26 september). Er ligt weerstand op $103,38 (top van 30 augustus). 

Het neutrale koersverloop krijgt een nieuwe negatieve impuls als de steun wordt gebroken. Na een doorbraak onder $82,58 wordt $69,33 het volgende neerwaartse koersdoel.

energieprijs olie

Light Sweet test onderkant zijwaartse fase

De koers van WTI (Light Sweet) heeft de herstelfase verlaten. Hiermee is het technische plaatje verzwakt. Thans test de koers de steun $76,57 (bodem van 26 september). De weerstand bevindt zich op $93,59 (gevormd op 10 oktober). Een uitbraak buiten deze bandbreedte zal de nieuwe richting bepalen.

Na een doorbraak onder steun $76,57 wordt $66,15 het volgende neerwaartse koersdoel.

energieprijs Amerikaanse olie


Tostrams-website is vernieuwd

In het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een nieuw platform voor Tostrams.nl. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast onze gebruikelijke technische analyses en alerts, ook het laatste beursnieuws bij ons te volgen.

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. De S&P500 staat aan het begin van een nieuwe bullmarkt
 2. Nederland-Frankrijk: 1-0
 3. De Europese bankensector staat te schudden

Gerelateerd

Reacties

100 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Jopieklaploper 29 november 2022 10:49
  De inflatie is volledig verslagen, dankzij het beleid van centrale banken (jerom Powell en team FED en Christine Lagarde team ECB GROTE KLASSE!!!!!) We mogen deze beleidsmakers echt op onze blote knieën danken.

  De welvaart is op weg ongekend te worden voor iedereen en dat mogen we vieren!!!! Volgend jaar gaat de koopkracht minimaal 4,7% omhoog per nederlander en dat is het mooiste cadeau voor de feestdagen wat we kunnen krijgen.

  Dankzij het beleid van het kabinet (Rutte en Kaag en hun team GROTE KLASSE!!!) draait de economie beter dan ooit tevoren. Het geld klotst tegen de plinten en de economie draait als een tierelier!!!.

  Gister een interview van KLaus Schwab gezien, schitterend wat een visie heeft deze man ongekend en echt prachtig.
  news.cgtn.com/news/2022-11-19/Klaus-S...

  Globalisme is de weg die we moeten gaan voor ongekende gelijkheid, liefde, vrede, voorspoed, welvaart en een prachtig klimaat en een mooie biodiversiteit in de toekomst. China is de blauwdruk die we moeten volgen wereldwijd. China is het lichtende voorbeeld voor een nieuwe betere wereld.

  We leven in de mooiste tijd ooit en dat moeten we vieren!!
100 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.