Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASML blijft doordenderen: er zijn nog steeds gretige kopers

ASML blijft doordenderen: er zijn nog steeds gretige kopers

De chipsector blijft het beurssentiment domineren. Iedereen wil halfgeleiders in de portefeuille, zeker nu automaker Volkswagen heeft laten weten dat de structurele tekorten aan chips nog langere tijd zullen blijven aanhouden.

Voor onze eigen vaderlandse chippers, ASML, ASMI en Besi, blijft het dan ook feest, hoewel we ons ooit op deze plaats zullen afvragen wie als laatste het licht heeft uitgedraaid. Maar voorlopig is bij al onze halfgeleideraandelen de lange termijn uptrend intact.

Op sleeptouw

Ook de rest van de Nederlandse beurs wordt door deze aandelen op sleeptouw genomen, want inmiddels wegen deze aandelen door de hoge koers steeds zwaarder.

Vandaag bespreek ik ASML, dat sinds begin 2019 in beurswaarde meer dan is vervijfvoudigd, van €137 naar €740. Sinds begin 2020 is de koers bijna verdrievoudigd.

Jaar van de chips

Bovendien gaat ASML dit jaar door het dak met een koerswinst van 87%. We kunnen inmiddels stellen dat 2021 het jaar van de chips is geworden.

Ik heb vorig jaar al aangegeven dat voor halfgeleideraandelen 2021 een uitstekend jaar zou worden, misschien nog wel interessanter dan crypto's.

Vooralsnog houden wij  het aandeel ASML goed vast in de Nederlandse lange termijn TA-portefeuille. Ons laatste lange termijn koopadvies in ASML voor defensieve beleggers is van 18 maart 2019. Toen adviseerden wij de leden van de Tostrams-club 120 aandelen ASML aan te kopen en in portefeuille op te nemen op een koers van €168.

Ons eerste lange termijn berekende koersdoel op €650 is inmiddels gepasseerd en afgelopen maand verhoogd (lees de analyse hieronder).

ASMI en Besi houden we eveneens aan in de defensieve Tostrams-portefeuille, hoewel Besi lijkt haperen. In Besi hebben we niet zo lang geleden 1/3 van de positie verkocht.

Meedoen met de Tostrams TA-portefeuilles?

Wenst u de nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Word dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees.

Al voor €1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams-lidmaatschap. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips


Lange termijn ASML: Kopers blijven dominant

In de recente terugval heeft ASML een hogere bodem achtergelaten binnen de stijgende trend. ASML ontwikkelt zich technisch zeer sterk. De koersbodems worden voortdurend ver boven de voormalige koerspieken gevormd. Dit geeft aan dat er sprake is van gretige kopers in de markt.

De stijgende trend is intact. Er is opwaarts ruimte richting de weerstand van €800,00 (berekend koersdoel). Steun ligt op de grafiek rond €566,00 (de bodem van 19 juli).

Zolang deze steun intact blijft is het advies aan onze leden: aanhouden in de defensieve lange termijn beleggingsportefeuille.

De procentuele koersverandering sinds de laatste opname in de Tostramsportefeuille van 18 maart 2019 bedraagt inmiddels 341%

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (de rode glooiende doorlopende lijn) laat een stijgende trend zien. Dit wijst op een positieve technische conditie.

De sterk stijgende B.O.B.-indicator (blauwe glooiende doorlopende lijn) geeft aan dat ASML vele malen beter presteert dan AEX. De B.O.B.-lijn vergelijkt het koersverloop van ASML met dat van de AEX-index. 

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 Business cycle deel 3: Vastgoed heeft de bodem nog niet bereikt 200
 2. 05 jul Business cycle deel 2: is de inflatie voorbij? 266
 3. 04 jul Er komen kansen aan

Gerelateerd

Reacties

88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 taurus86 7 september 2021 08:24
  Ik wacht wel even op de "Great Reset".
  De jaren 2000 en 2008 zijn pijnlijk leergeld geweest. Lees de commentaren van Royce van destijds. Ook toen was er een technisch sluitende verklaring, waarom het allemaal gebeurde.
  Too big to fail, kan straks ook op ASML slaan. Patenten zijn/blijven politiek inzetbaar in de wereldpolitiek. Bijvoorbeeld: Wat hebben we liever, China die overdracht van patenten eist (onder wat voor redenen dan ook) of een portie oorlog in de Pacific?
 2. forum rang 6 d' Aandelen ' 7 september 2021 08:25
  Goedemorgen,

  en zo denderen we maar door AEX 800, 900 ja zelfs 1000 we gaan het zien Royce maar zelf geloof ik er niet in, onrealistische koers/winsthoudingen, grondstoffen worden schaarser,. derde wereld landen gaan zich roeren en vluchtelingenstromen, economisch of niet, zwellen aan en onze westerse consumptie maatschappij staat steeds meer ter discussie.
 3. forum rang 7 ttroo 7 september 2021 08:30
  Een interessant Future gevecht. Waarbij de futures per saldo hoger willen, maar de hogere standen nog niet doen.
  Amerikaanse yield staat aan de poort van de 1.35 a 1.36. Niet voor de eerste keer. Maar ze springen niet verder hoger.
  VIXie doet nog niet veel. Op gang komen, wachtend op een beren move. La Suisse is en blijft niet overtuigend. Heel langzaam komen ze steeds meer op een moment terecht dat ze weer een koers sprong moet gaan maken. DAXie future probeert het continue vanaf 08.00 uur, maar ze kunnen net niet uitbreken. Afwachten daar. Flauwe Europese Future openingen. Gratis Geld Kracht is duidelijk nog aanwezig.
 4. [verwijderd] 7 september 2021 08:32
  quote:

  'd Aandelen schreef op 7 september 2021 08:25:

  Goedemorgen,

  en zo denderen we maar door AEX 800, 900 ja zelfs 1000 we gaan het zien Royce maar zelf geloof ik er niet in, onrealistische koers/winsthoudingen, grondstoffen worden schaarser,. derde wereld landen gaan zich roeren en vluchtelingenstromen, economisch of niet, zwellen aan en onze westerse consumptie maatschappij staat steeds meer ter discussie.
  AB duidelijk,met name de vluchtelingenstromen economisch,klimaat oorlog gaan nog een lieve duit kosten .Plus de onrust.
  Maar mooi weer geniet ervan zolang er nog geen windmolen in je tuin staat.
 5. forum rang 7 ttroo 7 september 2021 08:36
  Dag schitterende mooie ratio's van ASML. Het zijn nu nog goede ratio's van ASML. En eind dit kwartaal neigen ze nog beter dan het gemiddelde en de laatste kwartaal zullen ze zelfs neigen naar normale ratio's van ASML en als het onverhoopt ergens tegen zit, dan doet het de ratio's nog meer pijn. AEX is ASML. One Stock, One Opportunity. Brace your self.

  Duitse yield nog steeds op weg naar de -0.32. Amerikaanse yield gaat een aanval wagen op de 1.35 a 1.36.
  Nu op 1.349. Als de aanval succes vol is, gaat dat pijn doen voor de High End Tech Fondsen.
 6. forum rang 6 d' Aandelen ' 7 september 2021 09:09
  quote:

  Bolleke Beer schreef op 7 september 2021 08:32:

  [...]AB duidelijk,met name de vluchtelingenstromen economisch,klimaat oorlog gaan nog een lieve duit kosten .Plus de onrust.
  Maar mooi weer geniet ervan zolang er nog geen windmolen in je tuin staat.
  Of een batterij warmtepompen die staan te razen, maar van het mooie weer genieten doe ik zeker
 7. forum rang 7 easy56 7 september 2021 09:41
  www.zerohedge.com/markets/doomsday-ev...

  Evergrande Bonds Halted Amid Liquidation Panic As Contagion Spreads To Other Chinese Junk

  With algos busy chasing upward momentum in futures and global stocks, the biggest - if largely ignored story - remain the ongoing collapse of "China's Lehman", the $300+ billion China Evergrande, where following our earlier reports (see below) that a bank run emerged among creditors of the biggest and most indebted Chinese developer as its bonds were no longer eligible collateral in the repo market after a ratings downgrade, on Monday the rout went from bad to catastrophic as various Evergrande bonds crashed amid a liquidation frenzy, prompting China's stock exchanges to halt trade.
 8. forum rang 7 easy56 7 september 2021 10:37
  quote:

  De verhapstukkende bekokstover schreef op 7 september 2021 10:27:

  [...]

  De naam zegt het al: 'ooit groot'.

  Kortom: het management wist vanaf de allereerste dag dat ze naar de kelder (en niet naar de zolder ;O)) zouden gaan.
  icarus verloop

  Grote vraag is,gaat dit hele sector meeslepen en vele schuldeisers?
 9. forum rang 7 easy56 7 september 2021 10:40
  www.youtube.com/watch?v=-yK5ILtYlUs

  John Paulson, Paulson & Co. president and portfolio manager, talks about the trade that made him a billionaire, gold, cryptocurrencies and inflation. He's on "Bloomberg Wealth with David Rubenstein." This was recorded Aug. 12 at Paulson's home on Long Island.
  --------------------
  goed verhaal
88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links