Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa op volle kracht

Europa op volle kracht

Het sentiment op de aandelenmarkten is nog altijd erg positief. Ondanks oplopende inflatie, de start van het afbouwen van overheidsstimuleringen en hoge waarderingen op de beurs, liggen de meeste plaatjes er technisch bezien nog goed bij.

In de VS hebben de grote aandelenindices recent weer nieuwe all-time highs weten te vormen. In Europa noteren nog niet alle beurzen op hoogtepunten, maar die naderen wel met rasse schreden.

Royce besprak in zijn columns van maandag en dinsdag al een aantal signalen die kunnen duiden op een mogelijke trendomkeer. We houden deze contra-indicatoren goed in de gaten, maar zolang deze signalen nog niet zijn bevestigd, gaan we uit van een voortzetting van de opgaande trend.

Ik bespreek de technische plaatjes van de Europese beurzen over de lange termijn en bekijk waar de cruciale steun- en weerstandniveaus liggen.

AEX-index blijft omhoog kijken

De Nederlandse beurs blijft sterk presteren. De stijgende trend heeft recent een nieuwe impuls gekregen met de doorbraak boven de laatste koerstop. Hogere toppen en bodems wijzen nog altijd op aanhoudende vraag.

De index beweegt ruim boven haar stijgende 200-daags gemiddelde, wat duidt op een sterke technische conditie. Het volgende (berekende) koersdoel wacht nu rond 800 punten. Zolang de koers boven steun 718,50 punten beweegt, blijft het positieve beeld intact.

Bel 20-index is uitgebroken

De beurs van Brussel (Bel 20-index) heeft na een consolidatie de uptrend weten te hervatten. Nu de weerstand van de toppen van de afgelopen jaren is gebroken, is er ruimte vrijgekomen voor verdere koersstijging richting weerstand 4.759,01 punten (gevormd op 20 mei 2007).

De stijgende trend kan worden voortgezet zolang steun 4.059,75 punten (bodem van 23 juli) weet stand te houden.

CAC 40-index bereikt all-time high

De Franse beurs (CAC40-index in Parijs) heeft binnen de opwaartse trend de weerstand rond 6.944,77 punten (gevormd op 4 september 2000) bereikt. De stijgende fase wordt gecontinueerd zodra de CAC40-index boven de weerstand weet te breken.

Als de weerstand wordt gebroken, zal er ruimte vrijkomen voor een grotere stijging richting berekende koersniveaus. De Franse beurs heeft pas steun rond 6.109,81 punten (de top van 17 januari 2020).

DAX-index wil verder omhoog

De Duitse beurs (DAX-index in Frankfurt) breekt nipt boven de weerstand van de laatste koerstop. De recente hogere koersbodems signaleren dat beleggers op hogere niveaus (bij-)kopen, wat op een verbetering duidt. Het technische beeld trekt pas echt aan als de recente top overtuigend wordt gebroken.

Steun voor de DAX-index ligt rond 14.816,35 punten (de bodem van 14 mei). De DAX-index biedt een langetermijn-koersdoel rond 17.200,00 punten (berekend koersdoel).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 27 jun AEX vindt steun op oude coronatop. Komt het herstel op gang? 134
 2. 24 jun Bitcoin op steun, Litecoin nog niet 4
 3. 23 jun Weinig hulp van de zwaargewichten 177

Gerelateerd

Reacties

191 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Lepre Chaun 19 augustus 2021 08:42
  quote:

  Subtropical schreef op 19 augustus 2021 07:45:

  LC, we weten nu wel dat je scheef zit met die bierbrouwer en de koers omhoog wil lullen. Moeten we elke dag hier horen hoe fantastisch dit bedrijf is?
  Wat zeggen analisten over het aandeel AB InBev?

  Analisten geven een gemiddeld koersdoel voor het aandeel AB InBev van € 66,25. Het merendeel van de analisten geeft het aandeel AB InBev een koop of houd advies. Slechts één bank geeft het aandeel een verkoop advies en dat is Société Générale.

  De algemene consensus is dat het bedrijf een stuk sterker uit de pandemie zal komen. Met een nieuwe CEO aan het roer en met ervaring in de drankenindustrie ziet het er vrij rooskleurig uit voor de toekomst van het bedrijf, ondanks wat het aandeel ons op dit moment laat zien.

  www.lynx.be/kennis/aandelen/20210817-...
 2. forum rang 7 ttroo 19 augustus 2021 09:13
  Ik kijk ff niet. Stond de DAX future al op de 15.725 punten. Mogelijk gaan ze dus de 15.675 punten opzoeken. De druk staat daar flink op de ketel. Rebounden naar 15.800 punten behoort tot de mogelijkheden als iedereen weer normaal kan adem halen. Hoger rebounden kan ook. Maar stap voor stap.
 3. Alles Hoog 19 augustus 2021 09:16
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 19 augustus 2021 07:35:

  Dank Wouter voor de duiding van de Bel20 waar AB Inbev een zwaar gewicht is .
  Daar mogen wel goede Belgische pintjes op gedronken worden van AB Inbev ,staat ook ondergewaardeerd .
  Tis maar een Pintje ik bedoel Hintje .
  Vandaag met 1.80% korting !! Meepakker wel ....
191 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links