Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

O'Neill: stemming verbetert

Het Amerikaanse herstel is sterker dan veel mensen verwachtten. In de nieuwe Viewpoints is Goldman Sachs’ Jim O'Neill positief over zowel de Amerikaanse ontwikkelingen als die in Europa en China. 

Het viel O’Neill op dat de commerciële leningen in de VS stegen, en dat men anders tegen de huizenmarkt aan gaat kijken terwijl ook de cijfers er beter uitzien. De Amerikaanse productie lijkt meer concurrentievermogen te krijgen en de binnenlandse energievoorziening verbetert, wat de binnenlandse plannen van enkele grote bedrijven stimuleert.

O’Neill had het al voorzien, en nu mogen de vooruitzichten voor 2012 volgens hem ook wel eens wat positiever worden. Veel analisten zijn van mening dat de verbeteringen slechts seizoensgebonden zijn. O’Neill denkt echter dat de werkelijkheid positiever is, en voorspelt een groei van 2,5%.

Ook China doet het beter dan verwacht, en de harde landing verdwijnt enigszins naar de achtergrond. De aandelenmarkt deed het afgelopen dinsdag erg goed, en de economische cijfers bleken hoger uit te vallen. 

Volgens O’Neill is het idee van een vastgoedbubbel nergens op gebaseerd, aangezien momenteel net iets meer dan 50% van de bevolking in steden woont, en China pas geürbaniseerd is bij 70%. Dat betekent dat nog 200 miljoen mensen richting de stad verhuizen. De huizenprijzen dalen doordat beleidsmakers opzettelijk hebben gezorgd dat ze stoppen met stijgen. 

De Europese markten deden het afgelopen week beter, ondanks de downgrades van S&P en de onrust betreffende de Griekse herstructurering. De LTRO verkleint het risico van een bankencrisis, hoewel het de fundamentele problemen rondom de eurozone niet oplost. De Duitse economie doet het goed, en ziet een sterkere binnenlandse vraag.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  2. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen
  3. 30 apr Must read: U zoekt ondergewaardeerde chipaandelen?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links