Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Azië geraakt door schuldencrisis

De industriële productie in Singapore daalde in november onverwacht, wat een verzwakte Aziatische outlook aannemelijker maakt. Daarom verlaagde Fitch Ratings de vooruitzichten voor de regio, meldt Bloomberg. Opkomend Azië zal in 2012 met 6,8% groeien. De inflatie zal in 2011 en 2012 hoger uitvallen.

Voor het eerst in zes maanden daalde de output in Singapore, wat beleidsmakers onder druk zette de groei te ondersteunen. Dit hoewel een ander rapport liet zien dat de inflatie in november steeg. Landen van Thailand tot Indonesië en Maleisië hebben hun rente verlaagd of onveranderd gelaten om hun economieën te beschermen tegen de schuldencrisis, ook al bleef de inflatie hoog. 

De centrale bank in Singapore gebruikt de wisselkoers om prijsverhogingen te sturen, maar gaf in oktober aan de waardevermeerdering van de munteenheid te vertragen. De dollar daalde dit jaar 0,6% ten opzichte van de Amerikaanse variant, en verminderde net als de meeste Aziatische munteenheden in waarde nu de wereldwijde economische vooruitzichten de export bedreigen. 

De Aziatische aandelen stegen vandaag, nadat de VS een daling in de werkloosheidsaanvragen lieten zien. De MSCI Asia Pacific Index steeg met 0,8%. Hoewel volgens onderzoeken van Bloomberg de VS wellicht een stijging in consumptie en huizenverkoop laten zien, zal volgens een ander onderzoek Taiwan mogelijk voor het eerst sinds 2009 een daling in de industriële productie rapporteren. De output daalde volgens dertien economen vorige maand met 2,8%.

Singapore voorspelt dat de economische groei in het land volgend jaar zal verminderen. De productie, een vijfde van de economie, daalde 9,6% ten opzichte van een jaar eerder, na een aangepaste stijging van 22,2% in oktober. De inflatie was in november 5,7%, wat de snelste prijsstijging betekent sinds 2008. Fitch verhoogde de inflatieverwachting voor opkomend Azië met 0,3% tot 5,9%, en voor 2012 van 4,7% tot 4,9%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: tegenvallende cijfers nu nog harder afgestraft
  2. 26 apr Must read: Tesla heeft een fulltime CEO nodig
  3. 25 apr Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links