Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

We zijn los

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Orca 18 oktober 2010 09:09
    "onderhuids nog veel geld onder de mensen is." Hoe werkt dat dan? Zitten d'r flappen in de bilnaad weggewerkt die operatief kunnen worden verwijderd?
    Cees jongen, ik weet dat je bearish bent, weet je zelf ook, ga dan niet proberen nog die laatste paar duppies mee te pakken met 'n eventuele spike, maw anticipeer niet maar wacht rustig af. Als de 343 hard gaat kan je meeliften, tot dan rustig blijven ademhalen. En zorg ook voor bescherming van onder, kost nagenoeg niks als je dubelshort ietsjes otm gaat zitten. Maak hun probleem niet 't jouwe.
  2. [verwijderd] 18 oktober 2010 09:21
    Cees/Frank,

    Ik snap dat je er belang bij hebt met je toko om wat minder bearish te zijn maar kom op man, dit kan je toch niet met droge ogen verkondigen. Onderhuids geld, waar slaat dat op....

    Trouwens, de euro gaat terug naar 1.35 en een beetje dus er is helemaal geen reden voor Ben en co. om de beurs deze week hoger te zetten. Wat jij?
  3. [verwijderd] 18 oktober 2010 09:23
    Trouwens in je voordeel:
    3 POMO dagen deze week waarin er weer veeeeeel FED monopoly geld het systeem in gaat. Technisch kan je verhaal nog steek gaan houden maar denk niet dat er bij investeerders nog geld te halen is. Waarom denk je anders dat retail/domestic al 23 weken op rij een outflow laat zien? Besteed daar eens aandacht aan voor de gein. Today liefst nog...
  4. [verwijderd] 18 oktober 2010 13:36
    Leuk verhaal en mooi ook dat je richting durft aan te geven.
    @orca Ik weet niet hoe zeedieren hun cashreserve bewaren, maar bilnaad lijkt mij sterk ;-). Er staat behoorlijk wat geld langs de zijlijn en inderdaad komt risicobereidheid weer wat terug. (ook gedreven door de 0,weinig % rente op sparen!)

    de bos
  5. [verwijderd] 18 oktober 2010 15:40
    Vaak ben ik het oneens met de visie van Cees Smit. Hij is een beer uit principe. Een broker die beer is, dan moet je toch wel een eerlijk man zijn. Daarom begrijp ik de reageerders niet zo goed, die hem van geld-uit-de-zak-klopperij betichten.
    Nu is Smit gedraaid, althans voor de korte termijn, niet zozeer om technische redenen, geloof ik, maar omdat er zoveel geld onder de mensen is. En daar heeft Smit volkomen gelijk in. We sparen ons suf. Meer dan 350 miljard euro staat er op de bank, een bedrag dat het eerste halfjaar al weer met 12 miljard gegroeid is, na een tijdelijke afname in K3/K4 van 2009. En dat terwijl het vermogen belegd in effecten in 2010 juist is afgenomen, na een stormachtige toeloop in K2/K3 van 2009.
    Overigens het belegde vermogen in effecten (inclusief beleggingsfondsen!) is maar een kwart van dat in spaargeld, nl. iets boven de 90 miljard euro.
    Zie voor details, statistieken van de DNB.

    GW

    p.s. Uit het DNB-staatje blijkt ook dat het pensioenvermogen in 2010 groeit. Die fondsen mogen er dan beroerd voor staan, zo erg kan het nu ook weer niet zijn.
  6. Orca 18 oktober 2010 15:54
    Waar wel veel geld naartoe stroomt zijn oblies, mn staats, want zowel bedrijven als overheden zijn als dollen aan 't harken. De rente is dan weliswaar borderline nul, maar je weet met staats-oblies wel precies wat je hebt, je kan d'r op schrijven, en wanneer (niet als) de EUR klapt zijn je pegels niet generiek.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links