Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: ING klimt uit ravijn

TA: ING klimt uit ravijn

Aandelen veren op na positief nieuws over de verbeterde handelsrelatie van de VS met China. Ook betere cijfers over de Duitse economie geven wat wind in de rug. Dit laat onverlet dat de AEX nog steeds zijwaarts tendeert.

Financiële aandelen laten de laatste tijd robuuste bewegingen zien. Dinsdag viel ING op als een van de dagwinnaars bij de hoofdfondsen. Technisch beweegt het aandeel, geheel in lijn met de AEX, horizontaal. ING heeft nog een stevige horde te overwinnen tussen €7,27 en €7,45, waar de toppen van de afgelopen maanden liggen.

ING op de bodem van het ravijn

In maart heb ik ING getipt als herstelkandidaat. Toen had ING een daling van ruim 60% achter de rug. Het verwachte herstel is overigens nog niet geheel gematerialiseerd, hoewel de bodem van 2011 prima heeft standgehouden.Een goede reden om ING weer eens tegen het licht te houden.

Indertijd gaf ik aan dat ING was opgeveerd vanaf de bodem van september 2011, te weten steun €4,21. Als koersdoel voor ING had ik de eerstvolgende top rond €10,9 (van 12 februari) in het vizier. Er waren eerste koersdoelen te verwachten rond €8,19 (bodems augustus 2019) en €8,30 (bodems van juni 2016). Deze niveaus zijn beide niet gehaald. Lees verder onder de banner.

Wellicht wenst u alle nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement. Al voor €1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams-lidmaatschap.

Klik op de banner hieronder voor een actie-abonnement.

Ontvang TA Kooptips

ING test weerstand van 7,27-7,45

ING laat een neutrale fase zien, maar lijkt een hogere bodem te vormen. Dit signaleert een aantrekkende vraag naar dit aandeel.

Alvorens het beeld verder opklaart, is een doorbraak boven deze horde noodzakelijk. De steun ligt rond €5,82 (de bodem van 3 augustus). De weerstand van €7,27-7,45 ligt aan de bovenzijde van de neutrale trading range.


ING vindt de reddingslijn

ING is in de correctie van begin augustus opgevangen door de voormalige weerstand. De toppen van maart en april hebben daarbij als steun gefungeerd. Hiermee blijft het technische beeld positief. Technisch zet ING op elke stap terug nu steeds twee stappen vooruit.

Er is ruimte voor een stijging richting €10,88 (gevormd op 7 november 2019). Er ligt nog een eerste tussenliggend koersdoel rond €8,19 (bodems augustus 2019) en €8,30 (bodems van juni 2016).

Een doorbraak van de laatste koerstoppen van €7,27-7,45 zou de verbetering bevestigen. De steun vinden we op €5,82 (de bodem van 7 augustus).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieaandelen on the move 4
  2. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 53
  3. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104

Reacties

196 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 26 augustus 2020 09:03
    quote:

    Valse beer schreef op 26 augustus 2020 07:42:

    Goedemorgen Royce,alles kan natuurlijk maar banken hmm.Wat er goedkoop uitziet kan ook duurkoop zijn.Denk eerder dat er een bodem voor RD aankomt als je alle koersen ziet Tesla en consorten tov fossiel lijkt het of alles electrisch is.Gaat nog even duren
    ab tje wegens t goede voorbeeld. Netjes met onze gastheer omgaan.
196 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links