Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weekslot: AEX +0,15%

Weekslot: AEX +0,15%

Deze week was het rustig op het Damrak. De AEX noteert op een kleine plus. De spanning was vooral te vinden op de Italiaanse obligatiemarkt. De Italiaanse tienjaarsrente loopt ruim 40 basispunten op naar 3,12%.

De Europese beurzen bleven de hele week dicht bij huis. Alleen de Italiaanse beurs is de gebeten hond met een verlies van 3,5%. Het Italiaanse parlement gaf haar vertrouwen aan de populistische regering. Hoe dit gaat uitpakken is een onzekerheid en daar houden beleggers niet van. 

Daarentegen is de Italiaanse bevolking in meerderheid tevreden met komst van de nieuwe regering.

Volgende week een vol programma met de centrale banken en de rentebesluiten. Daar zal het volgende week wel om draaien: 

Deutsche Post kwam vandaag nog even tussen de schuifdeuren met een winstwaarschuwing: 

Hier de bekende weeklijstjes van de brede markt en de Nederlandse indices. Wat hebben we er van gebrouwen deze week? 

De lijstjes:

  • AEX deze week: +0,15%
  • AEX deze maand: +0,27%
  • AEX dit jaar: +2,84%
  • AEX herbeleggingsindex dit jaar: +5,04%

AEX

De winnaar van de week is Altice. Beleggers erbij waren met de splitsing beschikken nu over de aandelen Altice USA. De tweede stijger is ASML die een all time high neerzette boven de €180. 

De financials liggen slecht. Alleen mag je ASR vergeten, want het aandeel ging ex-dividend. Unilever stond ook onder druk. Echt nieuws was er niet te vinden, maar andere eten- en drinkenaandelen doen het ook niet fantastisch. Wellicht dat het renteverhaal hier ook parten speelt.

AMX

Het was de week van ASMI en BAM. Eerstgenoemde steeg 5% op een outperform advies van Credit Suisse. De bouwer ging daarentegen fors onderuit na een adviesverlaging en stevige koersdoelverlaging van ING. Arcadis lag ook erg slecht zonder duidelijke oorzaak.

ASCX

Van Lanschot Kempen aandeelhouders: schrik niet, want het aandeel ging deze week ex-dividend. Hiervoor gecorrigeerd bleef er zelfs een kleine plus over voor het aandeel. Beter Bed lag wederom slecht. Wanneer komt de ommekeer? Of zou die helemaal uitblijven?

Zondag schrijft Nico Inberg weer een vooruitblik op de volgende week. Bedankt voor uw bezoek en reacties en een fijn weekend! 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links