Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Achter de dijken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 4finance 2 april 2017 13:36

    AREND... leuk stukje.... Ik ben al maanden aan het posten dat we richting de range AEX 510-520 zouden gaan..... Mijn verwachting is nu wel dat we in deze range een (tijdelijke) correctie gaan krijgen.... Ook in de US is wat stijging moeheid... Ik zou op dit niveau mijn winsten veilig stellen en even achterover gaan leunen... Lekker in de cash... Jammer als we wel terug gaan naar niveau's van 480 - 500 en je kan niets doen :-)

  2. [verwijderd] 2 april 2017 19:45
    Ik begrijp dat IEX alles bekijkt vanuit het perspectief van de aandeelhouder. Er zijn echter veel soorten aandeelhouders en IEX lijkt alleen de korte termijn, angelsaksische, "kosten wat het kost winst maken"-aandeelhouder in het vizier te hebben.

    Willen wij in West Europa meegaan in de kortzichtigheid van het angelsaksisch model of willen we ons rijnlands model verdedigen. Ik heb wel eens het idee dat er mensen zijn die denken dat het allebei tegelijk kan, maar dat is niet mogelijk. Ik vind dat we onze rijnlandse bedrijven mogen verdedigen om te voorkomen dat ook bij ons straks alles alleen maar om geld draait en solidariteit, waardering voor vakmanschap en voor andere waarden dan alleen geld, zoals kwaliteit en geluk, verloren gaat
  3. mok 2 april 2017 22:46
    Weer dat vergelijk tussen Unilever en Akzo. Akzo is een chemiebedrijf, boeie dat die wordt overgenomen door een vergelijkbare partij. Het is jammer, maar helaas. Unilever is een heel ander verhaal, heb ik hier al vaker gepost. Unilever loopt voorop in maatschappelijk ondernemen en verdient hier een goede boterham aan. De aandeelhouder krijgt hiervoor een mooi jaarlijks rendement. De overnemende partij is een agressieve geldwolf die bedrijven leeg zuigt voor eigen bankrekening. Totaal geen enkele strategische overeenkomst.
  4. forum rang 7 ffff 3 april 2017 12:36
    Arend Jan,
    PRACHTIG dat U er regelmatig van die hele lange termijngrafieken tussendoor plaatst. Daar doet U niet alleen mij een -plezier mee, maar werkt zo ontzettend verhelderend waarom heel langetermijnbeleggers, pakweg 40, 45 jaar zo goed geboerd hebben. Zo'n aandeel als AKZO dat U er even tussen zet, spreekt boekdelen.
    Het zijn dit soort beleggingsresultaten die de enorme verliezen van een Fortis, Dexia, een paar Hollandse banken, de ramp met de dotcom-bedrijven, de faillisementen als een IMTECH etc toch voor een flink deel wegvegen.
    De allerbelangrijkste les voor iedere belegger: DIVERSIFIEER.

    Tenslotte nog een opmerking over AKZO: In de Belgische financiële pers wordt mijns inziens terecht de opmerking gemaakt: Waar maken die Hollanders zich druk om: Méér dan 90 procent van de AKZO-aandelen zitten NIET in Nederlandse handen.
    En ik vind dat de Belgische analist daar een punt heeft.

    Peter

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links