Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verlaag dividend maar, Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. ovanspaend 1 november 2016 23:17
    Een gearing van 30% is niet echt schokkend. Kosten zijn onder controle, productie stijgt, cashflow komt vanzelf. Desinvesteringen zullen de gearing niet boven de 30% laten komen. Shell is steeds meer een gas bedrijf dan olie. Ze verkopen veel olievelden, waardoor het aandeel olie nu nog 40% is. Gewoon vasthouden.
  2. barondehuile 2 november 2016 15:19
    Feitelijk een erg eenzijdig artikel van die Arend. De Arend ziet zijn prooi vliegen, maar in plaats van de prooi te grijpen. lijdt hij honger. De olie prijs moet gewoon omhoog zodra de goedkoop te produceren olie opgepompt is. Maar belangrijker: gas zal een veel belangrijker rol gaan spelen, want we moeten van de kolen af, dus efficient gas of de niet van de grond komende renewables....dus gas. Verder gaan we steeds meer naar elektrisch rijden toe, hetzij met verfoeibare batterijen, hetzij met waterstof. Dus meer elektriciteit (uit gas) of waterstof (uit gas). Kortom, wie het nog niet ziet.....er komt een verschuiving van olie naar gas in een wereld met een steeds grotere behoefte aan energie. Tel uit je winst RDS; een kwestie van geduld en de resultaten van deze week geven al de nodige hoop. Niet het meest intellectuele artikel van deze Arend.
  3. BASF en BAYER kopen 6 november 2016 09:11
    Shell is rijker en heeft meer reserves dan ze de gewone belegger/analist laten zien.
    Waarom zouden ze?
    Voorbeeldje, bij de overname van BG group had Shell een krediet faciliteit aanvraag gedaan bij een bankenconsortium, een week voor uitbetaling lieten ze de banken weten dat ze de € 10 miljard uit eigen middelen zouden betalen en het krediet niet nodig hadden.
    Loop niet te zeuren over het dividend !
  4. barondehuile 8 november 2016 14:49
    Ik denk dat Shell de reserves (olie en gas) nu netjes in de boeken heeft, zodat we als gevolg van "over-enthousiasme" geen correcties meer zullen krijgen. Er is schoon schip gemaakt. De 10 miljard van Realiteit2016 komt ook niet uit de olie en gasreserves. We zullen maar aannemen dat deze 10 miljard was aangevraagd om dit als een soort allowance achter de hand te hebben, met de waarschijnlijkheid deze lening niet nodig te hebben. Blijkbaar op een andere wijze gefinancierd uit eigen middelen, door asset verkoop of wat dan ook.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links