Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggingskansen in Trumptijden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Andy Langenkamp

Andy Langenkamp is senior politiek analist bij ECR Research en heeft zich gespecialiseerd in de repercussies van geopolitieke en politiek-economische ontwikkelingen op de financiële markten. Naast zijn columns voor IEX schrijft hij regelmatig voor andere nationale en internationale media, zoals Het Financieele Dagblad, Kn...

Meer over Andy Langenkamp

Recente artikelen van Andy Langenkamp

  1. jun '19 Een nieuw tijdperk 3
  2. mei '19 Op de drempel van een mondiale recessie? 7
  3. apr '19 Europese noodverbanden kunnen hooguit wat extra tijd kopen 15

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Eventus docebit 26 juli 2016 11:06
    Huh? Trump's isolationisme aan de ene kant en de strijd aangaan met IS over hun oliebronnen aan de andere kant? Dat bijt elkaar. Oorlog over olie in het Midden-Oosten is de fout die de Bushen ook gemaakt hebben en daar is IS het gevolg van. Als Trump gaat proberen IS met grondtroepen eruit te gooien (niks isolationisme dan dus), dan zou ik investeren in de defensie-industrie (want dan zit de US daar wel tenminste een jaar of vier), in bedrijven die olie-installaties produceren, installeren en repareren (want geheid dat er niks meer werkt als Trump er uitgebombardeerd is) en in fabrikanten van bodybags. Oliemaatschappijen zou ik niet doen, want die mogen opdraaien voor de kosten.
  2. forum rang 5 theo1 26 juli 2016 11:22
    Ik ben er ook niet zo zeker van dat Hilary wel even president gaat worden. Het is nu duidelijk geworden dat de partij behoorlijk heeft lopen rotzooien om Sanders te lozen (om maar te zwijgen van die supergedelegeerden die zo handig zijn om de "juiste" kandidaat gekozen te krijgen). De aanhang van Sanders is ongeveer 40% van de partij en die voelt zich genaaid. En niet ten onrechte ook. Bovendien is Sanders een anti-establishment kandidaat en Clinton is juist het toppunt van establishment. Als nu de Sanders-aanhang besluit om maar thuis te blijven, stijgen de kansen van Trump enorm.

    En je moet niet alles wat Trump roept helemaal serieus nemen. Die muur bij Mexico die gaat er natuurlijk niet echt komen. Dat is gemakkelijk roepen maar heel wat lastiger te realiseren. Verder is Trump niet echt consistent. Gaat hij doen wat hij vandaag beweert, of wat hij morgen beweert? Daar zit bij hem meestal nogal wat ruimte tussen. We moeten er maar vanuit gaan dat hij in het echt wat realistischer is dan voor de camera's. Als je met iedereen ruzie loopt te zoeken krijg je immers ook geen Trump tower gebouwd.
  3. De sjaak 26 juli 2016 13:05
    Ik ben ook van mening dat Clinton zomaar ff gekozen gaat worden, waarom, "het volk", overal in het westen, krijgt genoeg van de gevestigde orde, al dat pappen en nathouden, het stinkt aan alle kanten. Is Trump dan (zoveel) beter (of slechter). Daar gaat het allang niet meer om. Steeds meer mensen stemmen TEGEN de gevestigde orde, in dit geval dus tegen Clinton, en dus niet zozeer VOOR Trump, daarom kan die man het zich ook veroorloven om van alles en nog wat uit te kramen. Het maakt niet uit zolang hij maar geen Clinton is....Om dezelfde reden doet Wilders het zo goed, ook hier stemmen de meeste mensen niet op Wilders maar tegen Rutte....Op zich kan dit een gevaarlijke ontwikkeling zijn want op deze manier zijn in het verleden al de nodige gevaarlijke lieden aan de macht gekomen (oa Hitler). Blijkbaar heeft de huidige generatie politici niet zo goed op zitten letten tijdens de geschiedenislesjes op school....
  4. forum rang 5 theo1 26 juli 2016 16:24
    Tja, iedere democraat is eigenlijk ook een beetje een populist, want democratie is uiteindelijk regering door het volk. Een politicus die zich niks aantrekt van het volk blijft niet lang politicus.

    Natuurlijk zet je daarmee de deur open voor minder prettige figuren, vooral als er een anti-stemming gaat heersen waarbij mensen eerder tegen dan voor iets stemmen. Aan de andere kant, er is geen systeem waarmee je dat kan voorkomen. Bij erfelijke monarchie moet je ook maar afwachten wat voor soort figuur je op de troon krijgt. Militaire dictators zijn voor het overgrote deel erg onaangenaam. Communistische partijleiders hebben ook geen al te best trackrecord. Zoals Churchill zei: democratie is de slechtste regeringsvorm die er is, afgezien van alle andere.
  5. Eventus docebit 27 juli 2016 13:51
    quote:

    theo1 schreef op 26 juli 2016 11:22:

    We moeten er maar vanuit gaan dat hij in het echt wat realistischer is dan voor de camera's. Als je met iedereen ruzie loopt te zoeken krijg je immers ook geen Trump tower gebouwd.
    Mwagh, ik heb dit in de praktijk wel anders gezien hoor. Mensen die met steeds nieuwe partners dingen voor elkaar kregen omdat elke nieuwe partner dacht dat het in het echt toch niet zo erg kon zijn als iedereen zei. Nieuwe dingen doen met vertrouwde partners was een ander verhaal, de meesten hadden na een rondje de buik wel vol.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links