Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABC'tje Wessanen

Wessanen: van vette naar gezonde hap en van underperfomer tot outperformer

 

Historische beursdag!

  • ECB in de bocht en oh ironie, het eerste wat de bank volgens de geruchten opkoopt, zijn Duitse staatsobligaties. U weet wel, dat EU-land met een begrotingsoverschot
  • De bullmarket blaast zes kaarsjes uit. Dankuwel zegt de AEX, ik ben alles bij alles +210% aangekomen
  • Apple, met afstand het grootste beursfonfds ter wereld, presenteert vanavond de Apple Watch en komt in plaats van AT&T in de Dow Jones
  • Dan nog dit. Zelfs in de VS is het big news :-) New York Times Dealbook schrijft er zelfs een heel stukje over:

Wessanen to Sell Little Hugs Drink Maker for $55 Million

Niks bijzonders hoor:

The acquisition of the maker, American Beverage Corporation, gives Brynwood, a private equity firm based in Greenwich, Conn., another well-known brand in the United States. Brynwood agreed to acquire the Juicy Juice brand of fruit drinks from the food giant Nestlé in July.

The deal completes Wessanen’s exit from the United States, as it focuses on the manufacturing and sale of healthy and sustainable foods. Christophe Barnouin, the Wessenen chief executive, said it was the “right moment” for the sale of American Beverage Corporation.

Terwijl het dat wel is. De verkoop is wellicht de kroon op de complete turn-a-round die het concern heeft laten zien onder topman Barnouin. Even heel kort door de bocht: van vette naar gezonde hap en van chronische underperfomer - het aandeel zat ooit in de AEX! - tot outperformer.

Of het fonds blijft doorjakkeren is een heel ander verhaal, want die verkoop van ABC was natuurlijk nog leuke fantasie voor de koers. Nu doet het volgens Bloomberg twintig keer de winst van volgend jaar tegen 1,7% dividendrendement en daarmee is het goedkope er op het eerste gezicht wel af.

 

 

Ik ben nog van een generatie van wie Wessanen zegt, zegt Lucas Bols - ooit vormden de twee een onzalig koppel - en daarom neem ik daar ook maar even een kijkje. Net als NN en GrandVision zo'n aandeel wat een beetje buiten het zicht opereert, omdat het (nog) niet in een index zit.

Helaas, Lucas Bols is niet vooruit te branden sinds de beursintroductie vorige maand, Op basis van de koersen nu ongeveer +1% voor Bols tegen iets van +6,5% voor de AEX.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links