Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biotech is geen bubbel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Mark Leenards

Mark Leenards is strategieontwikkelaar voor beleggingsfondsen en vanaf zeer jonge leeftijd actief belegger voor eigen rekening. Leenards selecteert aandelen op basis van een zelf ontwikkeld kwantitatief screeningmodel dat toegepast kan worden op ruim 50.000 aandelen wereldwijd. Naast aandelenselectie houdt hij zich bezig met ...

Meer over Mark Leenards

Recente artikelen van Mark Leenards

  1. okt '14 Deflatie of schuldontwaarding 5
  2. apr '13 Keerzijde van succes 9
  3. dec '12 Eindejaarsklif 6

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. Met Effekt 5 februari 2015 16:27
    Ik beleg al een aantal jaren in de biotech sector. In de US zijn er verschillende ETFs zodat je gespreid en goedkoop kan beleggen; BBH en FBT doen >100% (in USD, in EUR dus iets meer) in 2 jaar en ca 240% in 5 jaar. Ik vind de KW voor de groei niet hoog. Gespreid beleggen is ook belangrijk zodat je niet afhankelijk bent van 1 pijplijn of 1 FDA [dis]approval.

    De wereld middenklasse groeit en voor gezondheid hebben die steeds meer geld over. Dit is een klassieke groeisector.
  2. Leeser1959 6 februari 2015 08:30
    Kijk ook eens naar HBM Healthcare Investments in Zwitserland (koers ca. CHF 95). Zelfde verhaal als bij BB Biotech, echter op dit moment met een veel grote discount (ca. 20-25%). Betalen dividend, en kopen tot maximaal 10% van de eigen aandelen in.

    De presentatie op hun website geeft een erg goed beeld van waar ze mee bezig zijn.
  3. Met Effekt 6 februari 2015 15:20
    quote:

    ErikB schreef op 6 februari 2015 08:56:

    Ik ben persoonlijk zeer tevreden met mijn Turbo op de Arca Biotech met een hefboom van 1,49%. Het blijft lekker stijgen.

    www.bnpparibasmarkets.nl/Indices/NYSE...
    ETFs met hefboom zijn er ook, BBH met hefboom 2x is ProShares Ultra Nasdaq Biotechnology (BIB). Nadelen van Turbos zijn oa de grote bid/ask spread en de tegenpartij is RBS. In de US zijn de volumes zo groot dat je bestens orders kunt inleggen zonder meteen "gepakt" te worden; BIB average volume is 43M$.
  4. ErikB 7 februari 2015 13:56
    quote:

    Met Effekt schreef op 6 februari 2015 15:20:

    [...]

    ETFs met hefboom zijn er ook, BBH met hefboom 2x is ProShares Ultra Nasdaq Biotechnology (BIB). Nadelen van Turbos zijn oa de grote bid/ask spread en de tegenpartij is RBS. In de US zijn de volumes zo groot dat je bestens orders kunt inleggen zonder meteen "gepakt" te worden; BIB average volume is 43M$.
    Dank voor de tip!
  5. [verwijderd] 11 februari 2015 15:17
    Sorry $euri, bij de analyse van biotechbedrijven kun je niet over een nacht ijs gaan.

    Over het enige product van Pharming (Ruconest) kan veel gezegd worden en dat wordt dan ook gedaan op het forum. Ik beperk me hier tot een brede multi-criteria-analyse zoals ik die graag toepas op deze sector:

    Pipeline: te smal, ik prefereer bedrijven met meerdere producten in fase 3 en 2. Pharming test andere toepassingen van Ruconest uitsluitend nog pre-clinical.

    Partnerships: Met Salix heeft Pharming een sterke partner, ook als het Amerikaanse bedrijf wordt overgenomen. Het verdere partnership-profiel ziet er ook goed uit, maar helaas ontbreken hier ook clinical trials.

    Cashpositie/cashburn: Het bedrijf had per ultimo Q3 2014 23,6 miljoen euro in kas. Dat is dun, maar gelet op de verwachte en gerealiseerde omzet en de lage expenses voldoende. De kans op nieuwe verwatering door aandelenuitgifte is voorlopig klein.

    Winstgevendheid: Pharming wordt volgens analisten dit jaar winstgevend en vooral in 2016 gaat de teller lopen met een verwachte WPA van 0,06 euro. Dat maakt het aandeel zeker een koopje, hoewel de individuele verwachtingen (Bloomberg) uiteenlopen van 0,03 tot 0,10 euro).

    Eigen platform: nee

    Technisch: de koers wil maar niet vooruit in een verder prima beurssentiment. Technisch ziet het aandeel er niet interessant uit m.i.

    Op basis van deze criteria (ik gebruik er doorgaans nog een aantal in analyses voor eigen gebruik), vind ik Pharming geen screaming buy, vooral vanwege de dunne pipeline, de onzekere winstverwachtingen en de zijwaartse koersbeweging. Pharming is toch wel erg een one trick pony, terwijl mijn voorkeur uitgaat naar meer gediversifieerde biotechs.

    Gelet op de mogelijke winstontwikkeling is het aandeel tegelijkertijd zeker niet duur. Om dit goed te bepalen moet er echter een segmentanalyse gemaakt worden, waarbij de omzet van alle directe concurrenten in kaart wordt gebracht, alsmede verwachtingen hieromtrent. Analisten die dit hebben gedaan zijn verdeeld in hun oordeel, wellicht is er iemand op dit forum die zelf een mooie rekensom heeft gemaakt wat betreft de omzet van Ruconest?
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links