Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed rentebesluit: Patient!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dhrbelegger 18 december 2014 02:26
    quote:

    JK Ducth schreef op 17 december 2014 22:56:

    De rente is een sturend onderdeel voor veel zaken in de economie.
    Bij het verhogen van de rente moeten bedrijven die geld lenen in Dollars hogere kosten maken. Dit gaat ten koste van investeringen banen ed en dus lagere beurskoersen.

    Het is een monetair instrument om de economie te sturen. Bijv. om oververhitting van de economie te vermijden. Als je bijvoorbeeld geld voor heel weinig geld kunt lenen zullen de bestedingen en investeringen banengroei etc etc toenemen. Laat je dit maar ongebreideld groeien krijg je ook een economie die in de problemen komt.

    Daarnaast zorgt een hogere rente voor meer oppotting onder consumenten. Krijg je meer rente wordt er ook iets meer gespaard en omloopsnelheid van het geld omlaag en dus minder bestedingen en dus uiteindelijk minder winst voor bedrijven dus lagere koersen.
    Mag toch hopen dat u ziet dat deze theorie uit boek niet meer overeenkomt met de praktijk.
  2. Dhrbelegger 18 december 2014 02:31
    quote:

    Arod74 schreef op 17 december 2014 22:51:

    [...]

    We kinderachtig en flauw om zo te reageren. Tip: haal niet uit richting anderen en hou woorden als laf achterwege, dan halen mensen ook niet uit tegen jou. Dat praat een struk prettiger, ook voor jou.

    NB. In goud moet je inderdaad niet zitten tenzij je echt denkt dat de wereld vergaat. Ook dat geldt anno 2014 (en 2015) nog steeds. En in staatsobligaties moet je nu ook niet zitten nee, bij stijgende rente verliezen die hun waarde en die rente levert niks op. Als je wilt diversifieren dan kun je dat wel doen met (fondsen die beleggen in) kortlopende bedrijfsobligaties, die zijn nauwelijks prijsgevoelig, behoorlijk veilig, en nog steeds leveren die een hele leuke rente.
    Lees eens het onderzoek "1procent". Gaat over de 1% rijkste mensen op deze wereld. Kijk dan gelijk naar de vermogensopbouw... 30% gemiddeld van de porto in goud amigo, wereld vergaat niet net zoals goud en zilver als enigste betaaleenheid de tijd heeft overleefd.
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links