Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"DSM zinspeelt op investeringsstop"

"DSM zinspeelt op investeringsstop"

Zijn er Limburgers met een inlog die meer details kunnen geven? Nog een lezer die goed oplet en zich in de comments van IEXBeursVandaag meldt. Aan de koers ziet u het niet, maar in theorie is dit op korte termijn goed voor aandeelhouders en op lange termijn juist slecht.

 

 

Hier nog een persbericht van vandaag van DSM. De aanhef:

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 juni 2014 09:56
    DSM zet in op innovatie in Limburg DSM blijft investeren in Nederland. Vooral op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten is Nederland en met name Limburg belangrijk.
    Daarom zal onder andere in de campus Chemelot in Geleen miljoenen worden geïnvesteerd. Dat staat in de toekomstvisie die de multinational vanmiddag presenteert. Daaruit blijkt ook dat het hoofdkantoor van de chemiereus in Heerlen zal blijven.

    Universiteiten
    Om de innovatie te versterken wil DSM meer gaan samenwerken met universiteiten en andere bedrijven in ons land. Het bedrijf wil ook graag meer gaan produceren in ons land, maar dan moet het rijk maatregelen nemen om de kosten terug te dringen.

    Energiekosten
    Volgens DSM zijn de energiekosten in ons land veel te hoog vergeleken met andere landen. Ook de lonen zijn aan de hoge kant. Bij DSM werken wereldwijd 24.500 medewerkers. 3000 daarvan werken in Limburg

    www.l1.nl/nieuws/258391-dsm-zet-op-in...
  2. taurus86 12 juni 2014 10:53
    Atzo Nicolai (gepasseerd kamerlid) bij DSM; het was al een verrassing dat hij in dit baantje gefrommeld werd, maar wat ik vreesde wordt nu werkelijkheid. Hij kan DSM Nederland niet overeind houden en DSM wil , behalve een kern, weg uit Nederland. Het 'Philips model' zal daarbij gehanteerd worden en AKZO Nobel zal snel volgen. Met Dick Benschop (PvdA politicus)bij Shell Nederland - en de plannen die ze hebben voor Pernis- kon het daar weleens dezelfde weg gaan.
    Dus Nederland mag de universitaire opleidingen bekostigen en vervolgens gaat de produktie naar het buitenland. En de lonen te hoog? 40 kilometer naar het Oosten lachten ze zich rot om Nicolai.
  3. [verwijderd] 12 juni 2014 15:19

    Bijzonder onprettige discussie hier op de IEX gehad. Ik ben nog wat aan het bijkomen van ongegronde verdachtmakingen.

    Wat Nicolai stelt, is dat:

    1. De energiekosten hier de hoog zijn.

    Is dat onjuist? Nee en dat heeft te maken met hoge heffingen, gas in Groningen waar we minder van oppompen, blokkade op schaliegas, te machtige milieulobby e.d.
    Zeker chemiebedrijven hebben daar voorspelbaar last van.

    2. De loonkosten zijn te hoog.

    Is de afstand tussen bruto en netto hier inderdaad niet wat groot? Ik denk dat voor sommige goedgeschoolde mensen die lonen niet te hoog zijn, maar voor andere groepen inderdaad te hoog. Daarom importeren we dan ook Oostblokkers vooral aan de onderkant.

    Kritiek op de persoon Nicolai vind ik niet terecht. Dat is de boodschapper van het slechte nieuws aanvallen. Dat nieuws kan daarom niet minder waar zijn. Overigens hebben ze daar in Duitsland een veel lager minimumloon.

    Groet, Jonas
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links