Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nabeurs: Fed & Fed

OK, de markt heeft altijd gelijk. Of krijgt altijd gelijk, van mijn part. Beetje vreemd vind ik het wel. Vanmiddag stegen de aandelen op de getuigenis van Fed-voorzitter Ben Bernanke voor het Congres. Soit. Nou zetten de indices vanavond al een dalling in vóór publicatie van de notulen van het laatste Fed-rentebesluit.

Niettemin was dit het triggertje om de markten lager te zetten. Zie hieronder. De AEX future (FTIF1 in het rijtje) verloor 0,82% ten opzichte van het Amsterdamse slot. En waarom? Omdat er binnen de Fed stevig wordt gesoebat over het al dan niet doorgaan met die 85 miljard dollar steunaankopen per maand.

Dat is toch geen nieuws?

In de afgelopen weken verschenen als diverse Fed-presidenten tussen de schuifdeuren om te verkondigen dat het mooi is geweest. Stoppen. Nu. Vanmiddag zei Bernanke echter dat de economie nog te zwak is (lees: vooral de hardnekkige werkloosheid, een van de grote mandaten van de Fed) om op eigen benen te staan.

Kijkt u het rijtje maar af naar het resultaat. Aandelen, obligaties (FGBLF = Bund future), EUR/USD en ja hoor, ook goud daalden. Olie werd zelfs 2% minder waard. Alleen de volatilteit liep op: +3,66%. Let morgen op uw chippers, want de SOX daalde zelfs -1,72%.

 

HP
Intussen is Hewlett-Packard (HP) als laatste Dow Jones- fonds (of component, zoals het officiel heet) door met KW1 cijfers. CNBC meldt:

"87 Cents EPS, $27.58 Billion Revenue vs. Estimates of 81 Cents EPS, $28.01 Billion Revenue"

Geheel in de trend van KW1: meer winst bij minder omzet. Ofwel, hoe mean & lean is het Amerikaanse bedrijfsleven wel niet. Nou, heel erg. Intussen is de officieuze handel nabeurs van start en HP heeft een reputatie in de handel After Hours. Jáááa hoor, daar gaan we weer: +11,63% nu (22:15 uur)!!!

Gelukkig maar, hoeft u misschien morgen niet op uw chippers te letten.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 07 aug Vooruitblik: hoogspanningsgrafieken, het wordt nu make or break 2
 2. 05 aug Het is uitblazen voorbeurs en zie, de winstverwachtingen zakken 1
 3. 04 aug Dertien (tech-)grafieken die u beslist vandaag nog móet zien 2

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 23 mei 2013 01:07
  ik hoop toch zo dat we eens lekker hard onderuitgaan nu...euhhh vanaf morgen.
  Inderdaad geen posities....en logisch...er is namelijk geen chocolade meer van te maken hoe de beursen reageren (lees alleen maar stijgen).....het klopt niet...een correctie hoort erbij.
  Laat dus maar komen....te starten vanaf morgen :-)
  slaap lekker
 2. kolenboer 23 mei 2013 08:14
  Inderdaad mean & lean, heel erg. Het ergste daarvan is dat de bevolking daarvan helemaal niks profiteert. Gewoon voor 2e wereldoorlogse praktijken.

  17% van de amerikanen zitten aan de foodstamps, hoogste percentage ooit en de grote bedrijven vullen hun zakken. Zolang ze de macht van de super grote bedrijven niet breken zal dit alleen maar erger worden.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links