Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon overtreft verwachtingen

Amazon overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Amazon.com heeft in het afgelopen kwartaal de eigen verwachtingen en die van de markt ruimschoots overtroffen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse e-commercereus.

Het operationele resultaat kwam in het eerste kwartaal van 2023 uit op 4,8 miljard dollar, van 3,7 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Amazon rekende vooraf op een operationele winst van 0 tot 4 miljard dollar.

Bij clouddivisie Amazon Web Services kwam de operationele winst uit op 5,1 miljard dollar, tegenover 6,5 miljard dollar een jaar eerder. De omzet bij deze tak steeg 16 procent op jaarbasis naar 21,4 miljard dollar. Analisten voorspelden 21,3 miljard dollar. De omzetgroei bij deze tak was wel lager dan de groei van 20 procent in het vierde kwartaal. 

Onder de streep resteerde voor Amazon een winst van 3,2 miljard dollar of 0,31 dollar per aandeel, waar analisten geraadpleegd door FactSet uitgingen van een winst per aandeel van 0,21 dollar.

In de verslagperiode steeg de omzet met 9 procent naar 127,4 miljard dollar. De markt ging uit van 124,6 miljard dollar. Amazon ging zelf uit van een omzet van 121 tot 126 miljard dollar. Zonder een negatief valuta-effect van 2,4 miljard dollar, steeg de omzet op jaarbasis met 11 procent.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal rekent Amazon op een operationele winst van 2,0 tot 5,5 miljard dollar en een omzet van 127 tot 133 miljard dollar, wat op jaarbasis stijgingen zijn van 5 tot 10 procent. Daarbij rekent Amazon op een ongunstig valuta-effect van 30 basispunten.

In januari kondigde Amazon een grote ontslagronde aan, waarbij ruim 18.000 banen verloren gaan en maakte vorige maand bekend nog eens 9.000 banen extra te schrappen.
 
Het aandeel steeg donderdag 9 procent in de nabeurshandel op Wall Street na een winst van ruim 4 procent in de reguliere sessie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 mei Mooie uitbreiding deal tussen Just Eat en Amazon 4
  2. 06 mei Amazon werkt hard om AI-achterstand in te halen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Amazon.com

183,660 14 jun
-0,170 -0,09%
Premium

Amazon werkt hard om AI-achterstand in te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links