Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse winkelverkopen tonen wisselend beeld

WIESBADEN (AFN) - Duitse winkels draaiden in februari beter dan in de eerste maand van 2017, maar beduidend slechter dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De winkelverkopen in Europa's grootste economie lagen vorige maand 1,8 procent hoger dan in januari. Dat was beduidend beter dan de plus van 0,7 procent die economen in doorsnee hadden voorspeld, na de achteruitgang met 1 procent in januari.

Ten opzichte van februari 2016 zakten de verkopen echter met 2,1 procent, wat weer veel slechter was dan voorspeld. Hier werd gerekend op een plusje van 0,4 procent, na de sterke vooruitgang die in januari op jaarbasis werd gemeten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Mr Greenspan 31 maart 2017 11:26
    Misschien een stomme vraag maar kan iemand uitleggen hoe het kan dat de verwachting tov januari overtroffen was maar tov februari 2016 onder verwachting was?
    Voor het afzetten tov de voorgaande periode wordt toch van 1 en hetzelfde cijfer uitgegaan (resultaat over februari 2016) terwijl zowel het cijfers over januari 2017 en februari 2016 gewoon bekend waren.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links