Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kraft Heinz profiteert van thuiskoks

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 13:00 | Views: 1.254

UNILEVER PLC 04 dec

48,00 +0,57 (+1,19%)

COMPTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Levensmiddelenconcern Kraft Heinz heeft de voorbij maanden goede zaken gedaan. De onderneming profiteerde in crisistijd van het gegeven dat mensen meer thuis aan het koken zijn geslagen. Dat zorgde naar een grotere vraag naar de voorverpakte voeding en kruiden van het Amerikaanse concern.

Kraft Heinz, maker van onder meer het populaire ketchupmerk Heinz en de roomkazen van Philadelphia, zag de opbrengsten in het derde kwartaal van het jaar met 6 procent stijgen tot 6,4 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. Dat was meer dan waar in de markt in doorsnee rekening mee werd gehouden.

De groei op eigen kracht, dus zonder het effect van overnames of het verkopen van onderdelen, kwam uit op 6,3 procent. Dat percentage komt overeen met de eerdere raming van Kraft Heinz zelf. Voor het lopende kwartaal houdt het bedrijf rekening met verdere groei op eigen kracht van 4 tot 6 procent. Daarmee is het concern wat positiever gestemd dan voorheen.

Kraft Heinz kondigde onlangs een nieuwe groeistrategie aan. Daarbij is het bedrijf van plan de kosten structureel met 2 miljard dollar omlaag te brengen. Een deel van de kaasdivisie werd al verkocht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare