Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX boekt voorzichtige winst

Gepubliceerd op 26 november 2020 09:14 | Views: 2.116

AEX 16:56

658,53 -2,00 (-0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers namen weinig risico aangezien de Amerikaanse financiële markten gesloten blijven vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street een halve dag open. Daarnaast wordt uitgekeken naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag verschijnen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 608,36 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 905,85 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt daalden tot 0,2 procent. Parijs bleef vrijwel ongewijzigd.

Unilever (plus 1,6 procent) ging aan kop bij de hoofdbedrijven op het Damrak. Het levensmiddelenconcern neemt het Amerikaanse SmartyPants Vitamines over. Het in Los Angeles gevestigde bedrijf verkoopt vitamines, mineralen en voedingssupplementen. Olie- en gasconcern Shell sloot de rij met een verlies van 1,3 procent.

Pharming

Unibail-Rodamco-Westfield klom 1,5 procent. Het winkelvastgoedfonds heeft met succes 2 miljard euro opgehaald met de plaatsing van twee obligaties. Volgens het bedrijf was de interesse groot, met inschrijvingen van 6,5 miljard euro.

In de MidKap stond Pharming bovenaan met een winst van 7 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft de eerste stappen gezet op weg naar een tweede beursnotering aan de Amerikaanse Nasdaq. Postbedrijf PostNL kampte met een adviesverlaging door Berenberg en was de grootste daler met een min van 2,8 procent.

Rémy Cointreau

Vivoryon zakte 1,8 procent bij de kleinere bedrijven. De biotechnoloog, die werkt aan een Alzheimer-medicijn, sloot ook het derde kwartaal af met rode cijfers. Neways won 0,3 procent. De maker van elektronische componenten gaat circa 250 banen schrappen vanwege de afgenomen vraag uit de autosector. Het merendeel van die banen verdwijnt in Duitsland.

Rémy Cointreau daalde 1,4 procent in Parijs. De Franse drankenproducent had de afgelopen zes maanden minder last van de coronacrisis dan verwacht. Voor de tweede jaarhelft, die bij de drankenfabrikant in oktober is begonnen, voorziet het bedrijf een "sterk herstel", mede dankzij sterke verkopen in de VS en China.

De euro was 1,1926 dollar waard, tegenover 1,1906 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 45,26 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 48,19 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare