Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'AMG-deal verkleint risico's'

Gepubliceerd op 16 november 2018 09:56 | Views: 7.156

AMG 28 mei

15,35 -0,21 (-1,32%)

AMSTERDAM (AFN) - Het principe-akkoord dat Advanced Metallurgical Group (AMG) sloot met het Koreaanse Ecopro werkt risicobeperkend voor de metalenspecialist. Volgens kenners van ING is AMG daarnaast voor langere tijd verzekerd van een afnemer voor lithiumchemicaliën.

In het getekende 'memorandum of understanding' staat vermeld dat AMG een lithiumchemische fabriek in Brazilië bouwt, waarvan de opbrengsten worden geleverd aan Ecopro. De Koreanen gebruiken deze voor de productie van zogeheten kathode-actieve materialen.

ING wijst er op dat AMG geen financiële details prijsgaf over de deal. De bank denkt evengoed dat de overeenkomst, gelet op de huidige markt voor lithiumchemicaliën, zeker zal bijdragen aan de groei van het bedrijfsresultaat ten opzichte van de ebitda-raming van AMG dit jaar van 200 miljoen dollar.

ING spreekt van een positieve ontwikkeling. De bank handhaafde zijn koopadvies op AMG met een koersdoel van 60 euro. Het aandeel AMG noteerde omstreeks 09.45 uur 3,6 procent hoger op 42,28 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 95% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Advanced Metallurgical Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 16 november 2018 12:28
    AMG deal verkleint risico's. - Lager risico - met dan als gevolg een hogere waardering, toch ?
    Nogal duidelijk , minder cyclisch (was al niet cyclisch, want ingezet op de thema's die in de middelpunt van de radar van elkeen komt (C02 reductie, lichtere materialen voor de luchtvaart, energie-opslag & é-mobiliteit, Lithium batterijen) , is hogere waardering, die eraan vasthangt.

    Er komen steeds meer auto's met accu's etc. Het valt gewoon niet tegen te houden.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare