Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verzoenende Trump stelt beleggers wat gerust

Verzoenende Trump stelt beleggers wat gerust

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond woensdag in het rood, in lijn met de andere graadmeters in Europa. Verzoenende woorden van Donald Trump, na zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten na een harde campagnestrijd, stelden beleggers wat gerust.

Over het algemeen waren de verliezen na de openingsbel al minder groot dan vooraf gevreesd. De AEX-index stond na ruim een uur handelen 1 procent lager op 445,59 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 640,40 punten. De beurs in Londen verloor 0,6 procent en Parijs zakte 1,1 procent. Frankfurt speelde 1 procent kwijt.

Een overwinning van Trump werd vooraf zeer gevreesd door de financiële markten, vanwege de onzekerheid over zijn economisch beleid en de toekomst van handelsovereenkomsten van de grootste economie ter wereld. ,,Trump zorgt voor onzekerheid en daar houden beleggers niet van'', zo wist een handelaar. Beursuitbater Euronext nam maatregelen vanwege de hectische dag.

Verzoenende woorden

In zijn overwiningsspeech kwam Trump behalve met verzoenende woorden voor zijn politiek scherp verdeelde land, ook met een reeks beloften over wat hij van plan is tijdens zijn presidentschap. Zo verklaarde hij een ,,groot economisch plan'' te hebben dat de groei zal verdubbelen, zonder in details te treden.

De hoofdindex op Beursplein 5 kende met Heineken (min 3 procent) de grootste verliezer. Philips en Vopak zakten respectievelijk 1,8 procent en 1,6 procent. Aegon herstelde wat en verloor 1,2 procent. ArcelorMittal en Galapagos stonden met plussen van 2,2 procent en 1,9 procent bij de winnaars.

Opvolger Zalm

ABN AMRO zakte 0,1 procent. De bank kondigde aan financieel bestuurder Kees van Dijkhuizen te benoemen tot opvolger van topman Gerrit Zalm.

Terwijl de aandacht volop uitging naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, openden beursintermediair Flow Traders (plus 1,4 procent), beursuitbater Euronext (min 5,6 procent) en vastgoedbedrijf WDP (min 0,7 procent) op het Damrak de boeken. Elders in Europa stonden handelsberichten van Carlsberg, Osram Licht, Munich Re en E.ON op de rol.

De olieprijzen gingen ook omlaag, terwijl beleggers hun heil zochten in veilig geachte havens als goud, zilver en platina die in waarde stegen. De euro werd verhandeld voor 1,1087 dollar, tegen 1,1040 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. down 9 november 2016 09:24
    Bedoelt deze berichtgever dat als Clinton president zou zijn geworden dat er dan een dikke plus op de borden staat vandaag???? Neeeeeeeeeen het zijn de oplichters Analisten en shorters die gebruik maken van de paniek die door de media al maandenlang is rondgegaan in alle tijdschriften en kranten En Donald Tr. die eindelijk orde gaat handhaven omtrent de enorme toestroom van vluchtelingen( Economische dan wel te verstaan) een resoluut halt toe gaat roepen. Dat wat Clinton niet zou doen maar gelukkig heeft het merendeel van de Amerikanen nu eindelijk hun wil die uitgevoerd kan worden......
    Na deze morgen komen veel ezelen tot inzicht dat ze weer er zijn ingetrapt omdat ze zich gek hebben laten maken door de media die negatief over D.T. zich hebben uitgelaten,en dat de beurzen daar onder gaan lijden Maar na vandaag stijgen de koersen harder dan jaren hiervoor
    Dan In Nederland als de verkiezingen eraan gaan komen dan stemmen vel mensen op Wilders omdat ze de zittende kamerleden die veel beloofden averechts werkten en uitvoerden en zich niets meer van het volk hebben aangetrokken daardoor zal de shorters beurs wederom van profiteren omdat sukkelaars hard weglopen en hun hebben en houden domweg verkopen op de beurs zoals vandaag!!!!!
    Ps de beurs AEX stijgt alweer!????
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 november 2016 09:32
    ,.Trump is een clown. Grappig, maar ook gewetenloos”, zegt Wang Yiwei, specialist internationale betrekkingen aan de Renmin Universiteit, in staatskrant Global Times.

    Dat concluderen de Chinezen ook aan enkele andere uitspraken die Trump al deed. Zo riep hij de machthebbers in het oosten in september op Noord-Korea binnen te vallen ‘om de problemen daar voor de VS op te lossen’.

    ,,Hij heeft een grote mond, is bepaald niet traditioneel, en enorm openhartig”, beschreef de Chinese staatskrant hem al eerder. ,,Kortom, de perfecte populist die het publiek makkelijk uit zijn tent lokt. Amerikanen beseffen echt wel dat al die beloftes hun levens echt niet zullen veranderen, dus waarom dan niet de nieuwe man Trump steunen?”

    www.telegraaf.nl/buitenland/26984619/...
  3. forum rang 7 jan de vakman 9 november 2016 09:39
    Ik denk dat de amerikanen toch veel conservatiever zijn dan wij denken,ze willen gewoon een man als president en terecht,het sterke geslacht behoort de leiding te hebben,zeker bij zo'n belangrijk land als de usa.
    Volgens mij heeft trump zijn overwinning ook voor een belanrijk deel te danken aan zijn running mate,dat is een diep gelovige man'die heeft de grote evangelische beweging volledig achter zich gekregen,dat kan ekonomisch alleen maar winst betekenen,bovendien zitten bij de regering die trump gaat vormen meer ekonomische topstukken.
    Daar komt bij dat trump multimiljardair is,dat zal wel niet alleen door dom geluk komen,hij weet best van de hoed en de rand.
    Een normale beurs reaktie zou zijn,dat hij fors zou gaan plussen,misschien gaat dit nog wel gebeuren,want vanochtend om 6 uur stonden de aex futures op min 21 punten en nu lijkt het al een stuk beter,Sukkesesio!!!
  4. Dutch Trader 9 november 2016 09:50
    Velen in de Westerse wereld zijn "emotional angry": oorlogen, terrorisme, werkeloosheid, loze beloftes door politici, hebben mensen murw geslagen. Men wil zich afzetten tegen het establishment en zoekt naar erkenning en waardering. Het akkefietje "kerstpakket" Abn Amro is daar ook een voorbeeld van. Het gaat zich niet om het kerstpakket, maar wel hoe de hoge heren (Zalm en RvB) geen inlevingsvermogen meer lijken te hebben. Mensen storen zich aan dat soort gedrag. Men wil "licht"in de duisternis. En velen zien dat in Trump, ondanks zijn onhandige uitspraken over vrouwen, islam, etc.

  5. [verwijderd] 9 november 2016 09:58
    Met Donald Trump als president van de VS en Poetin als president van Rusland komt er weer een machtsevenwicht tussen Oost en West en die twee zijn wel aan elkaar gewaagd maar die verdeelde EU met die DDR praktijken gaat in het hele verhaal kopje onder en let maar op en die weten zo dadelijk niet wat ze van gekkigheid moeten doen en valt uiteindelijk uit elkaar. En dat is een grotere zorg momenteel.
    grt. sjaak
  6. down 9 november 2016 10:00
    quote:

    Steelman schreef op 9 november 2016 09:33:

    Hoe kan het dat de markt dan weer stijgt?
    Zal er vanmiddag nog een tik komen als de Yanks open gaan?
    Ja,,,,want die worden betaald door de shorters om daarna met de buit er vandoor te gaan
    Bangmakerij om niets de nieuwe president die nu aan de macht is gekomen doet zijn beslissingen niet alleen maar in opdracht van de miljardairs die hun hele en houden zien wegvloeien aan de enorme (economische)vluchtelingen stroom in Amerika.... Clinton wilde dat niet maar de gewone Amerikaan wel,,,,, dus het recht heeft gezegevierd. Wat het uiteindelijk gaat worden moeten we afwachten
    maar dat zou ook het geval zijn geweest als Clinton president was geworden......
    Overigens Europa (de beurzen) volgt gegarandeerd ondanks de de nu onnozele berichtgevingen dat de wereld zal vergaan na vandaag (zie aex nu al)
  7. [verwijderd] 9 november 2016 10:17
    Rusland en de VS worden nu weer vriendjes. China wordt er ook bijgehaald en de UK. En die stomme EU staat buitenspel met hun domme sancties tegen Rusland. Wij zijn alleen maar goed om miljoenen kansloze vluchtelingen op te nemen en te onderhouden. De hele wereld lacht ons uit om zoveel domheid daar in Brussel.
44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links