Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Alcoa wil ontheffing van Trump-tarieven

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa wil vrijstelling van het tarief van 10 procent op geïmporteerd aluminium die door president Donald Trump in het leven zijn geroepen. Het bedrijf dat onder meer metaal levert voor de blikjes van Coca-Cola tot de vliegtuigen van Boeing heeft daarvoor een verzoek ingediend bij het Amerikaanse ministerie van Handel.

Alcoa beweert dat veel van het gebruikte aluminium van zijn producten niet, of niet voldoende in de VS te verkrijgen is. De vrijstellingsaanvragen gaan voor dit jaar over 39.500 ton aluminium, waarbij de Canadese dochteronderneming van Alcoa het metaal zou moeten leveren. Alcoa produceert in Canada namelijk meer aluminium dan in de VS en wordt zodoende hard geraakt door de ingevoerde tarieven.

Het verzoek van Alcoa volgt een paar weken nadat het bedrijf met een winstwaarschuwing op de proppen kwam. Naast het negatieve effect van importheffingen kampt het bedrijf met hogere energiekosten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 augustus 2018 09:57

    Dat krijg je als een onwetendheid, domme president niet eens weet wat er aan ingevoerde goederen binnenkomt.

    Een handels tekort is niet omdat wij zonodig producten aan USA willen leveren, maar omdat USA afgelopen decennia totaal niks gedaan heeft aan zorg, infrastructuur en alleen maar oorlog voerde.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.