Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB zal marktonrust tegengaan bij Brexit'

FRANKFURT (AFN/RTR) - Mocht het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stappen, dan zal de Europese Centrale Bank (ECB) ingrijpen om de marktonrust die dan ontstaat tegen te gaan. Dat heeft ECB-bestuurslid François Villeroy de Galhau dit weekend gezegd op een economische conferentie in Italië.

De Britten stemmen later deze maand in een referendum over hun toekomst in de EU. Een vertrek zal waarschijnlijk voor veel onrust op de financiële markten zorgen. Wat voor maatregelen de ECB precies treft in geval van een 'Brexit', zei Villeroy niet.

ECB-president Mario Draghi stelde donderdag al dat de Britse volksraadpleging en de bijkomende onzekerheid een bedreiging vormen voor de economische groei in de eurozone. Draghi zei in dat verband dat de ECB voorbereid is op alle scenario's, maar dat de Britten er volgens de centrale bank goed aan doen binnen de EU te blijven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Go with the flow 5 juni 2016 13:44
    Indien de boel als een kaartenhuis uiteenvalt en het kapitaal verslindende Brusselse wordt verlaten doet dat even pijn, na het herschudden van de kaarten zal de economie groeien als nooit tevoren. Bij het niet uiteenvallen blijft het pappen en nat houden, hoge kosten, haperende beurskoersen, sociale onrusten en weerstand tegen een groeiend ditatoriaalapparaat.
  2. forum rang 7 rene l 5 juni 2016 14:25
    Volgens mij zijn Draghi, zijn maatjes bij de EBC, de Eurofielen in Brussel, de Euro, en alle aanhangers van een gemeenschappelijk Europe waarin we alles "eerlijk" zullen delen, juist de grootse bedreiging voor ons.
    Ze zijn volledig de weg kwijt en het spoor finaal bijster.
    En Dijsselbloem maar met droge ogen zeggen dat het ons niets kost.
    Ja, ja, naheffing op naheffing, spaarrentes op nul met alle gevolgen van dien.
    Argeloze burgers houden ze gewoon een worst voor met een template met daarop de tekst, "Rien ne va plus".

    Voor mij voelt het als een knellend juk dat steeds zwaarder begint te worden, niks meer te vertellen in eigen huis, het is werkelijk van den zotte.

    Ik ben absoluut een voorstander van samenwerking, ze gaan echter veel te ver met alle beklemmende regeltjes die ze ons zonder inspraak op willen leggen.
    De cultuurverschillen binnen de lidstaten zijn namelijk onoverbrugbaar groot, dit moet je ook niet willen, iederéén is gehecht aan zijn eigen identiteit.

    Of het nog een paar maanden duurt, of enkele jaren of zelfs nog een decennia, eens zal dit onmogelijke project als een zeepbel uitéénspatten.
    De eerste haarscheuren worden steeds beter zichtbaar.

    Hoe langer we wachten, hoe aanzienlijker de schade voor ons zal zijn.

    Gewoon terug naar de Gulden, of desnoods de D-Mark, de Belgen willen vast ook wel meedoen, de Grieken failliet verklaren en de Drachme devalueren.
    De normale burgers zullen er gewoon beter uitkomen.

  3. forum rang 6 ttroo 5 juni 2016 14:39
    De Central Investement Bank gaat weer helpen! Tot nu toe heeft het niet geholpen. Licht hogere beurskoersen ten opzichte van de start, terwijl er met miljarden wordt gestrooid. Tellen we daar een flink percentage fraude bij op. Dat laatste gaat zichbaar worden, zodra de rente percentages weer naar normaal niveau gaat. Dan wordt terugbetalen ineens een heel groot probleem. We doen al moeilijk als Amerika de rente mogelijk gaat verhogen van 0.25-0.50 naar 0.50-0,75. Kan je nagaan. De ECB rente is zelfs negatief. Stel je eens voor als de positieve interest genaderd gaat worden. Central Investment Banking. Ik zie steeds meer dat Amerika het juiste beleid voert. Niet omdat ze de rente verhogen. Maar juist omdat ze de rente geleidelijk kunnen verhogen. Metaalprijzen lijken de bodem gezien te hebben en als die eens echt gaan stijgen, dan is het over en uit met de negatieve rente. Ik las dat de lagere olieprijzen -8% deden t.o.v. vorig jaar. Kijk zo druk je dus de inflatie. Mensen beginnen al te klagen dat de olie bij de pomp al weer duurder wordt, en de olieprijs is nog lager dan 50% van zijn $100-grens. Dat de ECB gaat ingrijpen is natuurlijk wel een goede zaak in dit soort ´events´. Alleen moet je wel normaal ingrijpen niet ingrijpen om je ego te versterken. Na een eventuele Brexit komen de Spaanse verkiezingen. Die lijken me veel interessanter. Net als wat Frankrijk en Italie willen. Minder reserves voor banken. Niet voor niets. Gelukkig hebben we in ieder geval de Centrale Investment Bank nog.
  4. gerrit 69 5 juni 2016 14:49
    quote:

    realiteit 2016 schreef op 5 juni 2016 14:40:

    [...]

    Ja en dan terug naar NL 10 miljoen inwoners.
    Een voorbeeld nemen aan Australia, een land waar het goed wonen is, en waar nagedacht word over de toekomst van al na hun komende generaties:-)
    Mocht ik mijn leven over kunnen doen dan zou ik naar Australie emigreren.
    Ik ben er twee keer geweest en heb mijn ogen uitgekeken wat dat land binnen 200 jaar heeft gepresteerd.
  5. BASF en BAYER kopen 5 juni 2016 18:04
    quote:

    gerrit 69 schreef op 5 juni 2016 14:49:

    [...]Mocht ik mijn leven over kunnen doen dan zou ik naar Australie emigreren.
    Ik ben er twee keer geweest en heb mijn ogen uitgekeken wat dat land binnen 200 jaar heeft gepresteerd.
    Wat leuk Gerrit, ik was er ook;-) 185x groter dan NL en dan maar 23 miljoen inwoners.
    Ik vond het geweldig om te zien hoe een land ook GOED geregeerd kan worden.
    De mensen beschaafd en vriendelijk en vooral NO WORRIES
    Ik zou er ook wel graag willen wonen.
    NL heb ik mijn hele leven alleen maar de klote zien gaan helaas, valt ook niet meer te redden.
  6. Het tientje van Theo 5 juni 2016 19:39
    quote:

    Paulus29 schreef op 5 juni 2016 19:27:

    Er zijn hier meer waanzinnigen en kortzichtigen dan ik dacht. Ongekend.
    Hopelijk kunnen deze lieden binnenkort weer ouderwets turf steken of zich bij een vorm van werkverschaffing melden als hun wensen uitkomen.
    Ik zie maar 1 onzinnige bijdrage, en dat is die van jouw.
  7. ooievaar49 5 juni 2016 20:23
    quote:

    beurs aapje2 schreef op 5 juni 2016 14:08:

    [...]Wat zal dat een feest zijn voor Nederland samen werken oke maar geen dictatuur van de EU en heel graag weer die gulden/mark terug.

    Een pilsje nu voor € 2,50. Denk je dan echt dat als de gulden terug zou komen dat de horeca de guldenprijs van voor de invoering zou toepassen? Dus niet 5,50 gulden voor een pilsje maar de prijs voor een pilsje van voor 2002? Wat was die ook alweer: zoiets van 1,50-1,75?
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links