Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese beurzen noteren lager

Chinese beurzen noteren lager
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen lieten dinsdagochtend een verdeeld beeld zien, waarbij de Chinese beurzen flink terrein prijs gaven, nadat zij maandag nog de deuren gesloten hielden. 

De Hang Seng index in Hongkong koerste 1,7 procent lager, terwijl de Shanghai Composite ruim een procent prijs moest geven. De beurzen in Tokio en Seoel noteerden juist enkele tienden van een procent in het groen. 

Chinese beleggers zijn bezorgd over de kwetsbare vastgoedsector en onzekere groeivooruitzichten van de Chinese economie. 

Daarnaast kijkt de markt inmiddels uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve en Amerikaanse inflatiecijfers op woensdag. Econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen verwacht niet dat de Fed de ECB zal volgen in het verlagen van de rente, zeker niet na het sterke Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag.

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg maandag met 4 basispunten verder tot 4,47 procent, na de stijging van vrijdag met 16 basispunten, volgend op de vrijgave van het banenrapport.

De Amerikaanse beurzen behielden de afgelopen handelsdagen ondanks de rentezorgen echter hun veerkracht, en hoofdgraadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq sloten maandag zelfs op de hoogste stand ooit, met bescheiden winsten van circa 0,3 procent. 

Apple wist maandag beleggers met zijn AI-toekomstvisie nog niet te overtuigen. De techgigant presenteerde zijn eigen variant, ‘Apple Intelligence’, maar het aandeel sloot bijna twee procent lager. 

De Amerikaanse olie-future sloot maandag in New York 2,9 procent hoger op 77,74 dollar. Tekenen van een stijgende vraag naar brandstof, vooral kerosine, in combinatie met de sterke Amerikaanse looncijfers van afgelopen week, zorgen voor steun, zei Dennis Kissler van BOK Financial in een rapport.

Vanochtend koerste de olie-future min of meer vlak. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een neutrale tot licht hogere opening. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links