Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: solide resultaten voor Retail Estates
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: solide resultaten voor Retail Estates

(ABM FN-Dow Jones) Retail Estates heeft in het afgelopen boekjaar solide resultaten geboekt. Dit concludeerde analist Inna Maslova van Degroof Petercam maandag in een rapport in reactie op de jaarcijfers van de vastgoedinvesteerder.

Retail Estates boekte in het afgelopen boekjaar een 9,8 procent hogere EPRA-winst op vergelijkbare basis van 88,4 miljoen euro. De winst per aandeel steeg met 6,8 procent naar 6,18 euro, terwijl Degroof Petercam rekende op een winst van 6,59 euro per aandeel. "Het verschil komt voornamelijk voor uit hogere bedrijfs- en rentekosten", zei Maslova.

Desondanks heeft het vastgoedbedrijf volgens de analist een solide jaar achter de rug, met name dankzij een sterke huurindexatie, wat tevens een positieve bijdrage leverde aan de waarde van de vastgoedportefeuille.

Bovendien is sprake van contractvernieuwingen, waarbij de indexering is verwerkt in een hogere huurprijs, wat volgens de analist zeer bemoedigend is.

De positieve herwaardering van de portefeuille is eveneens bemoedigend, en goed voor de schuldpositie van het bedrijf, aldus de analist.

Degroof Petercam handhaafde het koopadvies voor de vastgoedinvesteerder met een koersdoel van 73,50 euro. Het aandeel Retail Estates noteerde maandag 1,3 procent hoger op 71,40 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Faillissement Scotch & Soda heeft nauwelijks impact op vastgoedfondsen
  2. Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Retail Estates op de kooplijst ten koste van Ascencio

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Retail Estates kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.