Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
ING verhoogt koersdoel IMCD
Beeld: IMCD

ING verhoogt koersdoel IMCD

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor IMCD verhoogd van 154,40 naar 173,30 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analisten Quirijn Mulder en Stijn Demeester van ING.

"Nu de 'klif' van het eerste kwartaal van 2024 achter de rug is, denken wij dat het herstel een vlucht kan nemen", zeiden de analisten. De distributeur van chemicaliën en ingrediënten rapporteerde eind april over de eerste drie maanden van dit jaar een vlakke omzet en minder winst. De EBITA daalde met 13 procent.

De bereidheid om te blijven investeren in personeel en IT heeft volgens de analisten zijn impact op de marge op korte termijn, "maar zou vruchten moeten afwerpen zodra het herstel zich aandient", verwachten Mulder en Demeester.

"Betere macro-omstandigheden en meer uitbesteding dragen bij aan een terugkeer naar een groeiniveau van 8 procent voor de distributie van specialty chemicals”, aldus ING.

IMCD verkeert volgens ING in "een uitstekende vorm: de staat van dienst op het gebied van groei, het creëren van meerwaarde, zowel autonoom als door fusie & overnames, wordt voortgezet en het uitstekende 'assetlight'-model [van IMCD] is intact."

Het aandeel IMCD noteerde vrijdag vlak op 140,30 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. IMCD neemt Italiaanse distributeur Selechimica over
  2. Flinke deuk in groeiverhaal IMCD

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.