Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
UBS: daling kapitaalratio ABN AMRO flinke tegenvaller
Beeld: ABN AMRO

UBS: daling kapitaalratio ABN AMRO flinke tegenvaller

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal goed gepresteerd met een veel hogere winst dan verwacht, maar de daling van CET1-kapitaalratio zet vraagtekens bij de toekomstige aandeelhoudersbeloning. Dit concludeerden analisten van UBS woensdag in een rapport.

De inkomsten van de bank lagen bijna 2 procent hoger dan voorzien en de winst zelfs 30 procent, aldus UBS. Ook herhaalde ABN AMRO de outlook voor de kosten en de nettorentebaten op 5,3 en 6,3 miljard euro voor 2024. Er is daardoor wat ruimte om de consensus te verhogen, denkt UBS.

"Maar de CET1 ratio daalde onverwacht met 0,4 procentpunt", en dat betekent dat er minder ruimte is om de aandeelhouder te belonen, aldus analist Johan Ekblom. "Wij schatten dat het overtollige kapitaal is gedaald met circa 0,7 miljard euro in vergelijking tot eind vorig jaar en nu rond de 1,2 miljard euro ligt." Dit zal druk zetten op de verwachtingen in de markt over de inkoop van eigen aandelen in de toekomst, voegde Ekblom toe.

UBS heeft een koopadvies op ABN AMRO met een koersdoel van 19,90 euro, Het aandeel daalde woensdag met 4,9 procent naar 15,87 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: AEX daalt, Ease2Pay piekt en ABN Amro zwijgt
  2. Aankoop Duits HAL geldt als een fraaie fit bij ABN Amro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. kopen verkopen

71% zegt kopen

21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.