Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
TKH krijgt mooie prijs voor HE System Electronic
Beeld: ABM Financial News

TKH krijgt mooie prijs voor HE System Electronic

(ABM FN-Dow Jones) TKH krijgt een mooie prijs voor de desinvestering van HE System Electronic. Dit oordeelde analist Tijs Hollestelle van ING woensdag in een rapport.

Hoewel de desinvestering al werd verwacht, is de timing ervan altijd moeilijk, zei Hollestelle. De analist gaat ervan uit dat HE een EBITDA-marge boekte van 17,5 procent, wat rekening houdend met de verkoopprijs een multiple zou betekenen van 9,1. "Dat is aantrekkelijk voor zo'n klein bedrijf", aldus de analist.

TKH blijft de portefeuille stroomlijnen en brengt daarmee meer focus aan in de drie segmenten waarin het actief is, stelde Hollestelle. Hoewel de balans door de analist als "zeer gezond" wordt beschouwd, zorgen de desinvesteringen voor een nog sterkere balans en versterken het vooruitzicht voor het dividend in combinatie met kleine inkoopprogramma's van eigen aandelen.

ING heeft een koopadvies op TKH met een koersdoel van 52,00 euro. Het aandeel koerste woensdag 0,8 procent hoger op 40,02 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. TKH-topman over energietransitie, megatrends, AI en synergievoordelen
  2. Zal nieuwe fabriek in Eemshaven betere resultaten opleveren voor TKH?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH kopen verkopen

75% zegt kopen

8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.