Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Caterpillar boekt meer winst

Caterpillar boekt meer winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Caterpillar heeft in het eerste kwartaal beduidend meer winst geboekt, ondanks een vlakke omzetontwikkeling. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse fabrikant van zwaar materieel als bulldozers.

Caterpillar boekte een een 0,1 miljard dollar lagere omzet van 15,8 miljard dollar, als gevolg van lagere volumes die echter grotendeels werden gecompenseerd door een gunstig prijsklimaat. 

De operationele marge liep stevig op van 17,2 procent in 2023 naar 22,3 procent afgelopen kwartaal, en de aangepaste marge ging van 21,1 naar 22,2 procent.

De nettowinst per aandeel steeg op jaarbasis van 3,74 dollar naar 5,75 dollar. Aangepast voor bijzondere posten steeg e winst van 4,91 naar 5,60 dollar. Dat was veel beter dan de winststijging tot 5,14 dollar die analisten volgens FactSet hadden verwacht.

De operationele kasstroom bedroeg 2,1 miljard dollar en Caterpillar had aan het einde van het kwartaal 5 miljard dollar in kas. Circa 5,1 miljard dollar werd gebruikt voor het inkopen van eigen aandelen en dividend. 

CEO Jim Umpleby uitte zich tevreden over de prestaties in het kwartaal, wijzend op de hogere marges en een recordwinst per aandeel. 

Het aandeel Caterpillar lijkt donderdag ruim vier procent lager te gaan openen. In tegenstelling tot de winst, viel de omzet afgelopen kwartaal iets tegen in vergelijking tot de analistenverwachting.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 feb Sterke resultaten voor Caterpillar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Caterpillar 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links