Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta: dollar nog altijd onder druk

Valuta: dollar nog altijd onder druk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag weer ruim boven de 1,07 dollar in afwachting van twee belangrijke macrocijfers uit de VS, die grote interesse van de markt genieten, omdat deze het rentesentiment lijken te voeden. 

"Wij vinden de reactie van de markt na de tegenvallende Amerikaanse PMI nogal overdreven", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De Fed heeft duidelijk aangegeven macrodata nauwlettend in de gaten te houden en herhaaldelijk bevestigd te willen worden in de gegronde reden voor een renteverlaging, anders gaat die niet door. Dat één cijfer dan de dollar omlaag krijgt, omdat dit een signaal kan zijn voor toch een renteverlaging in juni, wekt verbazing. Wij denken dat de dollar weer herstel laat zien, waarmee de euro weer onder de 1,07 dollar zakt", aldus Van der Meer. 

Het cijfer waar de markt vandaag het meest naar uitkijkt, betreft de groei van de Amerikaanse economie. Er wordt een groeicijfer van 2,4 procent verwacht. In het vierde kwartaal van 2023 kwam de groei uit op 3,2 procent. 

Vrijdag volgt de PCE-inflatie voor maart, verreweg het belangrijkste cijfers van de week, daar dit de leidraad voor de Fed bij het rentebeleid betreft.

De euro noteerde donderdag 0,3 procent hoger op 1,727 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8567 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,5 procent en noteerde op 1,2521 dollar.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links