Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Deutsche Börse weerstaat lage volatiliteit

Beursblik: Deutsche Börse weerstaat lage volatiliteit
Beeld: Deutsche Börse AG

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Börse heeft dinsdag bij de cijfers over het eerste kwartaal de outlook voor 2024 gehandhaafd, maar dat zou wel eens aan de behoudende kant kunnen zijn. Dit schreef zakenbank Berenberg in een analistenrapport.

De volatiliteit van de aandelenmarkten was 35 procent lager dan een jaar eerder. Dit zal ten koste zijn gegaan van de marges van het Duitse beursbedrijf, en zal ook een negatieve impact hebben op de resultaten van rivaal Euronext.

Beide beursbedrijven noteerden woensdag lager. Het aandeel Deutsche Börse stond woensdag 2,8 procent lager. Euronext daalde 1,5 procent.

Deutsche Börse rekent voor dit jaar nog steeds op een netto-omzet van meer dan 5,2 miljard en een EBITDA-resultaat van meer 3,2 miljard euro.

Analisten van Berenberg zitten daar zo'n 100 miljoen euro boven en dat is ook de consensus, volgens analist Peter Richardson, en heeft te maken met het feit dat er minder renteverlagingen worden voorzien dan eerder. “De verwachtingen van Deutsche Börse waren gebaseerd op vijf tot zes renteverlagingen door de centrale bank", stelde Richardson. Dat zou ruimte laten voor een meevallend resultaat.

Deutsche Börse boekte in het eerste kwartaal een omzetgroei van 16 procent tot 1,43 miljard euro. Het EBITDA-resultaat steeg met 13 procent tot 875 miljoen euro. De overname van SimCorp droeg 10 procentpunt bij aan die omzetgroei. 

Euronext publiceert de kwartaalcijfers op 14 mei.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Boerse AG 100% zegt kopen 1 stemmen
Euronext 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 184,400
    -0,16% -0,300
  2. Euronext 24 mei
    90,550
    +0,06% +0,050

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links