Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street wint weer terrein

Wall Street wint weer terrein
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag hoger, na bedrijfsresultaten die overwegend positief werden ontvangen en afnemende vrees voor verdere escalatie in het Midden-Oosten.

De S&P 500 steeg 1,2 procent tot 5.071,46 punten. De Nasdaq steeg 1,7 procernt tot 15.715,02 punten en de Dow Jones-index won 0,7 procent tot 38.500,71 punten. 

Wall Street sloot maandag nog met mooie winsten, waarbij techaandelen als Nvidia, die voor het weekend nog in de verkoop gingen, herstelden.

"Het is nu wachten op de bedrijfsresultaten van grote namen als Tesla, Meta Platforms, Alphabet en Microsoft. Vooral de resultaten van deze techreuzen zullen naar verwachting inzicht geven in de haalbaarheid van een voortzetting van de recente opleving van technologieaandelen", denkt beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

"Bij Google zien we protesten en herstructureringen, terwijl Tesla massaontslagen, prijsverlagingen en een terugroepactie van de Cybertruck aankondigde. Ook de recente ontwikkelingen rondom Microsofts relatie met OpenAI en de teleurstellende uitrol van Meta’s nieuwe AI-assistent hebben voor onrust gezorgd", somde Blekemolen op.

Volgens de expert van Lynx zullen vooral de vooruitzichten van Tesla belangrijk zijn, zeker nu het aandeel van de fabrikant van elektrische voertuigen dit jaar al meer dan 40 procent is gedaald.

"De angst voor toenemende concurrentie uit China speelt hierbij een rol, en de aankomende resultaten kunnen aangeven in hoeverre Tesla deze bedreigingen het hoofd biedt", aldus Blekemolen.

Vanochtend bleek uit de inkoopmanagersindices dat de economie in de eurozone in april harder groeide dan verwacht. Deze inkoopcijfers lieten voor de VS juist meer tegenwind zien. Econoom Chris Williamson van S&P Global zag de Amerikaanse economie "momentum verliezen".

De Amerikaanse woningverkopen trokken in maart nog wel aan, bleek dinsdag. Er werden 8 procent meer nieuwe woningen verkocht.

De euro/dollar handelde een half procent hoger op 1,0704. De olieprijzen stegen tot 2 procent.

Bedrijfsnieuws

Het was een drukke dag met een stroom aan Amerikaanse bedrijfscijfers.

Spotify was een  uitblinker met een plus van 13 procent. Het muziekstreamingbedrijf zag in het eerste kwartaal het aantal gebruikers verder stijgen, net als de omzet, en verraste positief met een margestijging.

General Motors won 4,8 procent na een beter dan verwachte kwartaalwinst.De autofabrikant verhoogde zijn winstverwachting voor 2024.

De fabrikant van Huggies-luiers en Kleenex-tissues Kimberly-Clark verhoogde ook de outlook voor heel 2024 en steeg 5,7 procent.

Pakkettenbezorger UPS boekte minder winst en omzet, maar het viel mee, vond de markt, en de outlook bleef overeind. Het aandeel steeg 1,6 procent. 

Defensiespecialist Lockheed Martin boekte een sterker dan verwachte winst en herhaalde zijn outlook. Het aandeel opende hoger maar noteerde 0,4 procent lager.

Halliburton boekte minder winst, maar de de aangepaste winst zonder bijzondere posten steeg harder dan analisten hadden voorzien. De oliedienstverlener noteerde licht hoger.

PepsiCo boekte ook beter dan verwachte resultaten maar was voorzichtig in de vooruitblik. De Amerikaanse dranken- en snackproducent verloor 2,7 procent.

Philip Morris won 3,3 procent. De tabaksproducent wist weliswaar de winstverwachtingen te verslaan, maar de outlook viel tegen.

De Amerikaanse notering van SAP noteerde 5 procent in de plus, nadat het Duitse softwarebedrijf maandagavond de outlook voor heel 2024 herhaalde. In het eerste kwartaal dook SAP wel in de rode cijfers, door een eenmalige last van 2,2 miljard euro. De omzet steeg.

Nabeurs is het de beurt aan Visa, Texas Instruments en blikvanger Tesla. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenen op een aangepaste winst per aandeel van 0,49 dollar en een omzet van 22,3 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2023 behaalde Tesla een aangepaste winst per aandeel van 0,85 dollar op een omzet van 23,3 miljard dollar. Tesla noteerde 2 procet hoger in aanloop naar het kwartaalrapport.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links