Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, aangezien de spanningen in het Midden-Oosten niet wijzen op een dreigende escalatie en de olieaanvoer waarschijnlijk niet zullen ontwrichten.

Zowel WTI als Brent daalden vorige week circa 3 procent, ondanks de Israëlische vergelding op vrijdag tegen de drone- en raketaanval van Iran eerder in de maand. De olieprijzen zagen het grootste deel van hun [eerdere] winsten vervliegen, toen details naar buiten kwamen waaruit bleek dat sprake was van een beperkte aanval op Iran zonder dreigende verdere escalatie.

Teheran bagatelliseerde het incident vrijdag en gaf aan dat het geen plannen heeft voor vergelding. De reactie leek erop gericht om een escalatiecylus te vermijden en een oorlog in de regio af te wenden.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken zei dat de drones, die Israël volgens bronnen richting de stad Isfahan lanceerde, 'mini-drones' waren en dat ze geen schade of slachtoffers hadden veroorzaakt.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,29 dollar, ofwel 0,35 procent, lager op 82,85 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links