Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: groei voor Allfunds voorzien

Beursblik: groei voor Allfunds voorzien
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Allfunds zal bij zijn kwartaalupdate dinsdag naar verwachting voor het eerst omzetcijfers bekendmaken en zal daarnaast vermoedelijk ook een licht hogere winst per aandeel laten zien. Dat blijkt uit een analistenconsensus die werd ingezien door ABM Financial News.

De analisten rekenen voor dit jaar gemiddeld op een stijging van de aangepaste winst per aandeel van 0,37 euro in 2023 naar 0,40 euro in 2024.

Analisten van Jefferies zitten daar boven en ook voor 2025 liggen hun taxaties hoger.

Verwacht wordt dat de instroom van klantgelden in het eerste kwartaal wat zwakker zal zijn, na een sterk vierde kwartaal van 2023, toen veel klanten overstapten naar Allfunds. Toch rekenen de analisten van Jefferies op ruim voldoende migratie voor de outlook van 40 tot 60 miljard euro die het bedrijf zich voor dit jaar ten doel stelt. Jefferies gaat uit van 45 miljard euro.

Daarnaast rekenen de analisten er op dat bestaande klanten minder geld wegsluisden dan een kwartaal eerder, toen er 17 miljard euro uitstroomde.

Voor dit jaar mikt Allfunds op een omzetgroei van rond de 10 procent. De EBITDA-marge zal in 2024 uitkomen rond de 65 procent. Voor de middellange termijn wordt een marge van 70 procent voorzien.

Jefferies blijft wijzen op de logica van een fusie met Euroclear, een scenario dat ook werd overgenomen door persbureau Reuters. De Amerikaanse evenknie Envestnet heeft belangstelling van private equity, merken de analisten.  

Tegelijkertijd is de structurele onderliggende groei die Allfunds biedt niet iets om te negeren, volgens de analisten. Jefferies heeft een koopadvies op Allfunds met een koersdoel van 10,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Plannen voor beurs-exit Allfunds mogelijk van de baan
  2. 24 apr Bloomberg: Allfunds ziet af van verkoop fondsdistributieplatform 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALLFUNDS GROUP 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ALLFUNDS GROUP

5,500 29 mei
-0,080 -1,43%
Premium

Plannen voor beurs-exit Allfunds mogelijk van de baan

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links