Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huis van Afgevaardigden VS stemt voor mogelijk verbod TikTok

Huis van Afgevaardigden VS stemt voor mogelijk verbod TikTok
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag voor een herzien wetsvoorstel gestemd dat zou kunnen leiden tot een landelijk verbod op TikTok in de Verenigde Staten. 

Met het wetsvoorstel kan TikTok verboden worden in de VS als de social media-app in handen blijft van het Chinese moederbedrijf ByteDance.

Het wetsvoorstel bevatte oorspronkelijk een bepaling die ByteDance verplichtte om TikTok binnen zes maanden te verkopen, maar de Republikeinse House Speaker Mike Johnson en een aantal partijgenoten hebben die deadline aangepast naar een jaar.

De maatregel is nu klaar voor een stemming in de Senaat en als daar ook akkoord komt, dan kan president Joe Biden de wet ondertekenen.

Een woordvoerder van TikTok zei in een reactie dat de Amerikaanse overheid "probeert om de vrijheid van meningsuiting van 170 miljoen Amerikanen te vertrappen en 7 miljoen kleine bedrijven in het hele land te verwoesten".

Johnson nam de bijgewerkte TikTok-wetgeving op in zijn reeks voorstellen die ook financiële steun bieden aan Oekraïne, Israël en andere Amerikaanse bondgenoten. Ook daar kwam zaterdag groen licht voor in het Huis van Afgevaardigden.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links