Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures noteerden vrijdag rond het middaguur lager, na de raketaanval vannacht van Israël in Iran.

De verliezen bleven echter beperkt toen de beperkte reikwijdte van de aanval duidelijk werd.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood.

Beleggers raken er ook steeds meer van overtuigd dat de rente langer hoger zal blijven, een angst die alleen maar wordt verergerd door de Israëlische aanval.

Stijgende olieprijzen verhogen de kosten voor consumenten en kunnen de bredere inflatie verder aanwakkeren. "De escalatie van de spanningen zal waarschijnlijk van invloed zijn op de timing van toekomstige renteverlagingen door de Fed", zei Ethos Investment Management.

Olie noteerde vrijdag 0,6 procent lager op 82,25 dollar per vat. Kort nadat bekend werd dat Israël een aanval uitvoerde op Iran, schoot de olieprijs nog 4 procent hoger.

De Amerikaanse tienjaarsrente fungeerde als veilige haven en noteerde 1,5 procent lager op 4,649 procent, terwijl de tweejaarsrente 0,8 procent daalde tot 4,951 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0659. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0644 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0643 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Netflix daalde voorbeurs met 7,0 procent. Hoewel de Amerikaanse streamer sterke cijfers rapporteerde, viel de outlook licht tegen. Het concern kon het afgelopen kwartaal 9,3 miljoen nieuwe abonnees bijschrijven, terwijl de markt rekende op een toename van 5,1 miljoen klanten.

Paramount Global steeg voorbeurs 10,8 procent, nadat The New York Times meldde dat de filmstudiodivisie van Sony in gesprek is met Apollo Global Management over een bod op Paramount.

Trump Media & Technology Group noteerde voorbeurs 0,6 procent lager, nadat de aandelen van het moederbedrijf van het Truth Social-platform donderdag met 26 procent steeg, voortbouwend op een winst van 16 procent op woensdag, waarmee de verliezen van eerder in de week zijn weggepoetst.

Engineering-softwarebedrijf Bentley Systems won voorbeurs 1,8 procent, nadat het Franse Schneider Electric bevestigde dat het in gesprek was met Benley over een mogelijke overname ter waarde van meer dan 15 miljard dollar.

KB Home steeg 2,6 procent, nadat de huizenbouwer zei dat het bestuur een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1 miljard dollar had goedgekeurd en het kwartaaldividend verhoogde van 0,20 naar 0,25 dollar per aandeel.

PPG Industries boekte in het eerste kwartaal van 2024 een hogere winst doordat de inputkosten daalden, maar de omzet daalde door lagere volumes in zowel de prestatiecoatings- als de industriële coatingsactiviteiten. Het aandeel daalde in de nabeurshandel 0,6 procent.

Canopy Growth steeg voorbeurs 0,4 procent, nadat drankenproducent Constellation Brands een aantal stappen aankondigde om verder afstand te kunnen nemen van de Canadese cannabisproducent.

Procter & Gamble, American Express, SLB, Fifth Third Bancorp en Regions Financial publiceren vrijdag kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 5.011,12 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 37.775,38 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 15.601,50 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links