Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Sterke winstgroei WDP in eerste kwartaal
Beeld: WDP

Sterke winstgroei WDP in eerste kwartaal

(ABM FN) WDP heeft in het eerste kwartaal een sterke stijging van de winst geboekt. Dit maakte de vastgoedgroep vrijdagmorgen bekend.

De EPRA-winst steeg met 15,3 procent op jaarbasis tot 72,3 miljoen euro. Per aandeel steeg de winst met 7 procent naar 0,33 euro.

Deze stijging is grotendeels te danken aan een autonome huurgroei van 3,5 procent en de impact van de voorverhuurde projecten en acquisities, in combinatie met een scherpe financieringskost van 1,7 procent in het eerste kwartaal "ondanks de hoge rente".

Met 98,4 procent op 31 maart bleef de bezettingsgraad op hoog niveau, aldus WDP.

Verder meldde WDP een licht herwaardering van de portefeuille met 26 miljoen euro, ofwel een opwaardering van 0,4 procent.

De eerder gegeven vooruitzichten voor 2024 werden vrijdag door WDP bevestigd.

WDP gaat nog altijd uit van een EPRA-winst per aandeel in 2024 van 1,47 euro, een stijging van 5 procent tegenover de 1,40 euro in 2023. 

In een vooruitblik ging Barclays uit van een winst per aandeel van 1,43 euro. Voor het komende jaar verwacht de bank dat WDP zijn omzet fors moet kunnen optrekken van 361 miljoen naar 419 miljoen euro.

Met het nieuwe groeiplan Blend2027 streeft WDP in 2027 naar een EPRA-winst per aandeel van 1,70 euro, een jaarlijkse onderliggende stijging van 6 procent.

"Het nieuwe groeiplan Blend2027 werd met vertrouwen aangevat. Onze investeringen kunnen niet alleen rekenen op sterke rendementen die onze winstambities voor 2027 ondersteunen. Ook weten we onze aanwezigheid in Frankrijk verder uit te bouwen", zei CEO Joost Uwents vrijdag in een toelichting.

De huidige sterke financiële positie zorgt ervoor dat WDP beschikt over voldoende middelen ter financiering van dit plan. De loan to value bedroeg eind maart 34,4 procent. Dat was 33,7 procent eind 2023.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Berenberg verhoogt koersdoel WDP
  2. WDP ligt op koers met financiële doelstellingen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
WDP kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.