Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beperkte groei voor LVMH

Beperkte groei voor LVMH
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton is in het eerste kwartaal van dit jaar beperkt gegroeid, zeker vergeleken met een jaar eerder. Dit bleek dinsdag nabeurs uit een kwartaalupdate van de Franse producent van luxegoederen.

"LVMH kende een goede start van het jaar ondanks een geopolitiek en economisch klimaat dat onzeker blijft", zei het bedrijf in een toelichting.

"Europa en de Verenigde Staten realiseerden groei op basis van constante wisselkoersen [...], Japan boekte een dubbelcijferige omzetgroei; de rest van Azië weerspiegelde de sterke groei in bestedingen door Chinese klanten in Europa en Japan", aldus LVMH.

In de eerste drie maanden kwam de omzet uit op 20,7 miljard euro, met een autonome groei van 3 procent. Een jaar eerder was de autonome groei in het eerste kwartaal nog 17 procent. De gerapporteerde omzet kromp zelfs met 2 procent.

LVMH boekte de grootste daling bij Wines & Spirits. Hier daalde de gerapporteerde omzet met 16 procent en de autonome omzet met 12 procent. Volgens het bedrijf daalde de omzet omdat in het eerste kwartaal van 2023 distributeurs hun voorraden aanvulden.

"Hennessy cognac had opnieuw last van voorzichtige detailhandelaren, die hun bestellingen beperkten door het onzekere klimaat in de Verenigde Staten", aldus het bedrijf.

Bij Fashion & Leather Goods was er beperkte autonome groei van 2 procent in het eerste kwartaal, maar daalde de gerapporteerde omzet met 2 procent. Ook bij Watches & Jewelry daalden de opbrengsten op jaarbasis, met 5 procent. Autonoom was sprake van een krimp van 2 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Degelijk eerste kwartaal voor LVMH
  2. 15 feb Bank of America tipt o.a. AB InBev en Heineken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
LVMH 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

LVMH

745,400 28 mei
0,000 0,00%
Premium

Degelijk eerste kwartaal voor LVMH

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links